Zaterdag 05-11-2011

Op zaterdag 5 november is het radioprogramma Joosten in het Weekend weer te beluisteren op Radio A-fm. Dit keer hebben we één interview. Vorige week lukte het ons namelijk niet om contact te krijgen met Frank van Yesterdays Men, maar dat gaat ons deze week wel lukken. Daarnaast hebben we ook weer live muziek in de studio.

Rond 18:30 uur gaan we contact opnemen met Frank. Frank is één van de bandleden van de Utrechtse indiepopband Yesterdays Men."Eerste optreden Yesterday's Men overdonderend!" Zo beschreef 3voor12/arnhem-nijmegen de eerste keer dat Yesterday's Men het podium beklom in februari van het nog jonge jaar 2009. Sindsdien schreef de band naast de 'battle of the bands' ook 'kaf en koren 2009' op haar naam, en staat zodoende nauwelijks 6 maanden na de eerste repetitie op de Affaire en het Uitfestival. De band stond in december in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Yesterday's Men houdt van groots en meeslepend: de band laat zich niet door muziek, maar door de romantische literatuur en schilderkunst inspireren: een tijdperk waarin gevoelens de rede verdrongen; een tijdperk van passie en bevlogenheid; optredens zijn een impulsief emotioneel bombardement. De band heeft zijn rotsvaste geloof in creativiteit en originaliteit dan ook niet verloren in het huidige tijdperk van plat entertainment. De mannen van gisteren kiezen er bewust voor om blind te zijn voor alles wat het postmodernisme in de wereld gebracht heeft en leven daarom liever in het verleden. Yesterday’s Men lanceerde maandag 11 januari 2011 hun zelfgeproduceerde debuutalbum “The Awesome Grandeur of the Cosmic Cycle”. Dit door Ryan Morey (Arcade Fire, Patrick Watson) gemasterde album is gratis te downloaden op www.yesterdaysmen.nl. Het album geldt als een bekroning van een succesvol jaar waarin de band in korte tijd naam wist te maken met optredens op poppodia als Tivoli, Doornroosje, De Effenaar en de Melkweg. De band werd door Moss meegenomen op tournee als voorprogramma en wist bij de finale van de Grote Prijs van Nederland bij zowel publiek als jury brons te bemachtigen. De muziek van Yesterday’s Men is geïnspireerd door de filosofie, schilderkunst en literatuur uit de lang vervlogen dagen van de romantiek. De 11 werken op het album zijn door de band geheel opgenomen in een oude schuur vol vooroorlogse werktuigen welke duidelijk hun weerklank vinden op het album. Yesterday’s Men zocht voor de perfecte afwerking internationale samenwerking; de in Montreal gevestigde Ryan Morey (bekend van o.a Arcade Fire & Patrick Watson) werd bereid gevonden het album te masteren. Op 5 november wordt het album officieel gereleased. Uiteraard gaan we praten over dit album en alles wat er verder in de planning staat. Voor meer informatie over Yesterdays Men kun je voor meer informatie kijken op de website: www.yesterdaysmen.nl.

Foto: www.myspace.com/yesterdaysmen
 

In de studio van Radio A-fm is dit keer folkzangeres Devon Sproule te gast. Zij is geboren in Canada, opgegroeid in een hippie commune in Virginia en brengt haar muziek uit op een Brits label. Hoewel ze pas 28 is, is I Love You, Go Easy al haar zevende cd. Het is een eigenzinnig album dat klinkt alsof Frank Zappa een folkplaat met jazzmuzikanten heeft gemaakt. I Love You, Go Easy is eigenzinnig, maar duidelijk ingetogener dan het voorgaande werk. Het album is wel een logisch volgend hoofdstuk in Devon’s verhaal. Een verhaal dat draait om haar relaties met de mensen om haar heen, en in het bijzonder de relatie met haar man Paul Curreri, die ook meespeelt in de huidige line up van haar band. Zelfs op de meest reflectieve en sombere momenten verliest I Love You, Go Easy niet de tederheid en sprankelende humor die zo kenmerkend is voor de muziek van Sproule. Devon’s ware talent ligt misschien wel in het vermogen om de luisteraar te laten delen in haar manier van kijken naar de wereld. Alsof ze je mee laat kijken door haar vergrootglas en je dagelijkse dingen met een nieuwe, frisse blik laat bekijken. Op 13 november aanstaande staat Devon Sproule samen met haar band in Paradiso. De zaal gaat open om 20.30 uur en de toegang is 8,50 euro exclusief lidmaatschap. Zaterdag gaat Devon in de studio een aantal nummers live spelen en we gaan ook nog met haar praten. Voor meer informatie over Devon kun je nu alvast kijken op haar website: www.devonsproule.com.

Foto: http://www.devonsproule.com/photos/

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .