Zaterdag 25-02-2012

Op zaterdag 25 februari is Joosten in het Weekend wederom te beluisteren op het Nieuwe geluid van Altena: Radio A-fm. In deze uitzending besteden we uiteraard weer volop aandacht aan nieuwe muziek uit Nederland. Dit keer gaan we daarnaast ook aandacht besteden aan een band. Het is nog niet helemaal zeker of deze band naar de studio gaat komen voor een live optreden of dat we een interview met ze gaan. Duidelijk is in ieder geval wel dat we aandacht gaan besteden aan Communication Breakdown.

De Bredase pop/rock-band Communication Breakdown is onstaan uit twee bands waaruit de broers Vic en Oscar van den Bosch besluiten samen te werken. Uiteindelijk verschijnt in 2002 het debuut 'Ed-Delicious', een mengeling van bluesy rock en pop waar CB krampachtig zoekt naar een eigen geluid.CB speelt ondermeer in W2, 013 en er wordt een tour ondernomen in Duitsland. Na een bezettingswisseling besluit liedjesschrijver Vic de muzikale koers te wijzigen. Resultaat is de release 'High On Coffee'  waar de songs meer gestructureerd klinken in vergelijking met de voorganger. Ook tekstueel toont het geheel meer diepgang. In deze periode haalt de band prompt de halve finale van het Emergenza project. CB speelt vaker akoestische sessies, temeer omdat de nummers een melodisch karakter krijgen. Ook wordt Communication Breakdown gevraagd om het campagnelied van de Socialistische Partij te verzorgen. De kreet ..Kleur de Straten Rood.. wordt het thema van de verkiezingen. In 2009 wordt begonnen met de opnamesessies van het album 'Waiting For June'. Deze verlopen uiterst moeizaam maar uiteindelijk verschijnt dan toch het album als tijdelijke gratis online release. Communication Breakdown klinkt sprankelender als voorheen en het album is een geslaagde mix van uitstekende composities met muzikale hoogstandjes. Op 'Waiting For June' is de leerschool van de leden duidelijk aanwezig. De liedjesstructuren en meerstemminge zangpartijen doen denken aan het betere werk van Crowded House. Ook qua diversiteit zit Communication Breakdown met deze band op een lijn. De muzikale invulling refereert aan de intelligente gitaarpop als Manic Street Preachers en Radiohead. Zaterdag horen we meer over deze band. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Communication Breakdown, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.cb-band.com.

Foto: http://www.myspace.com/cbreakdown

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .