Zaterdag 10-03-2012

Op zaterdag 10 maart is Joosten in het Weekend wederom te beluisteren op het Nieuwe geluid van Altena: Radio A-fm. In deze uitzending besteden we uiteraard weer volop aandacht aan nieuwe muziek uit Nederland. Dit keer hebben we ook weer twee interviews, namelijk met Communication Breakdown en met Avant La Lettre.

Rond 18:30 uur gaan we contact zoeken met de Bredase pop/rock-band Communication Breakdown. Deze band is onstaan uit twee bands waaruit de broers Vic en Oscar van den Bosch besluiten samen te werken. Uiteindelijk verschijnt in 2002 het debuut 'Ed-Delicious', een mengeling van bluesy rock en pop waar CB krampachtig zoekt naar een eigen geluid.CB speelt ondermeer in W2, 013 en er wordt een tour ondernomen in Duitsland. Na een bezettingswisseling besluit liedjesschrijver Vic de muzikale koers te wijzigen. Resultaat is de release 'High On Coffee'  waar de songs meer gestructureerd klinken in vergelijking met de voorganger. Ook tekstueel toont het geheel meer diepgang. In deze periode haalt de band prompt de halve finale van het Emergenza project. CB speelt vaker akoestische sessies, temeer omdat de nummers een melodisch karakter krijgen. Ook wordt Communication Breakdown gevraagd om het campagnelied van de Socialistische Partij te verzorgen. De kreet ..Kleur de Straten Rood.. wordt het thema van de verkiezingen. In 2009 wordt begonnen met de opnamesessies van het album 'Waiting For June'. Deze verlopen uiterst moeizaam maar uiteindelijk verschijnt dan toch het album als tijdelijke gratis online release. Communication Breakdown klinkt sprankelender als voorheen en het album is een geslaagde mix van uitstekende composities met muzikale hoogstandjes. Op 'Waiting For June' is de leerschool van de leden duidelijk aanwezig. De liedjesstructuren en meerstemminge zangpartijen doen denken aan het betere werk van Crowded House. Ook qua diversiteit zit Communication Breakdown met deze band op een lijn. De muzikale invulling refereert aan de intelligente gitaarpop als Manic Street Preachers en Radiohead. Zaterdag horen we meer over deze band. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Communication Breakdown, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.cb-band.com.

Foto: http://www.myspace.com/cbreakdown

 

Rond 19:30 uur gaan we contact opnemen met de Amsterdamse indiepopband Avant La Lettre. Wat lang een zolderkamerproject van Laurens Radstake, Lyangelo Vasquez en Erwin Stoepman bleef, werd serieuzer nadat een eerste door hen online gezette demo werd opgepikt. Met name de nummers No Procedure That Fits en Anecdotes sloegen aan. De band, inmiddels aangevuld door Titus Zeldenrust en Martin Beusker, speelde een bewierookte akoestische versie van No Procedure That Fits voor Amsterdam Acoustics. Vervolgens werd Avant La Lettre de meest geboekte band van de Popronde. Ze kregen zo de mogelijkheid om door heel Nederland ervaring op te doen en mensente winnen voor hun intense en gevarieerde live-geluid. Het vijftal heeft in het daar opvolgende jaar in rust aan het debuutalbum gewerkt. De nummers werden met JB Meijers (o.a. De Dijk) en Ken Stringfellow (o.a. The Posies, REM) in de grondverf gezet in de Satisfactory studio’s in Amsterdam, en vervolgens bij zanger/gitarist/songwriter Radstake thuis afgerond. Radstake: “Dat was voor ons een erg prettige vorm. In de studio werd hard gewerkt om de grote lijn van de basiselementen neer te zetten, thuis konden we deze vervolgens rustig en gedecideerd inkleuren.” ALL heeft voor Belief de tijd genomen en muzikaal het kaf van het koren gescheiden. Bassist/songwriter Lyangelo Vasquez: “Het was voor ons belangrijk dat elk nummer van de plaat ‘ambachtelijk’ werd geschreven, met de tekst in een centrale rol. Ook uitgevoerd met louter zang en gitaar moest elk nummer overtuigen. Vervolgens kon het muzikaal alle kanten op gaan. Iedere vorm en invulling was mogelijk.” Het levert een eclectische verzameling songs op, die in de kern nauw met elkaar verbonden zijn.Zaterdag spreken we met de band onder andere over het nieuwe album. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Avant La Lettre, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.avantlalettre.eu.

Foto: http://www.avantlalettre.eu

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .