Zaterdag 14-04-2012

Op zaterdag 14 april kun je tussen 18:00 en 20:00 uur weer afstemmen op Radio A-fm om te luisteren naar de nieuwste muziek uit Nederland. Joosten in het Weekend besteed namelijk ook op deze zaterdag weer volop aandacht aan nieuwe muziek. Daarnaast hebben we ook weer twee interviews gepland, namelijk met The Doots en met Duncan Idaho (in de hoop dat het Vodafone-debacle eindelijk is opgelost).

Rond 18:30 uur zoeken we contact met de uit Apeldoorn afkomstige indie pop/rockband The Doots. The Doots is een 5-koppige band bestaande uit Sander van Eldik, Patrick Nuesink, Elmo Lamers, Emiel Goedkoop en Jeffrey Hendriks. De band met roots in Apeldoorn tourt met eigengemaakt repetoire door het hele land. Met hun karakteristieke gitaarsound, het omfloerste stemgeluid van leadzanger Jeffrey en de Engelstalige, vaak autobiografische teksten geschreven door bassist Elmo en zanger Jeffrey, winnen ze steeds meer harten van het publiek. In januari 2010 won de band de eerste prijs op de Apeldoornse bandjescompetitie ‘Plugged’, gevolgd door de eerste prijs op het Palm Studentenband Festival in Zwolle april 2010. Na een succesvol optreden op Bevrijdingsfestival Overijssel mei 2010 en vele andere optredens staat de bevriende Doots niets meer in de weg om weer het podium op te gaan. In navolging van vele optredens volgt in mei 2011 de geslaagde release van de eerste EP “The Sound Of Love”. In een bomvol Gigant wordt de EP vol tevredenheid gelanceerd. Inmiddels wordt er gewerkt aan een opvolger. In de zomer van 2009 vonden gitarist Sander van Eldik en drummer Patrick Nuesink de tijd rijp om met z’n tweeën een band te starten. Al gauw kwamen bassist Elmo Lamers en zanger Jeffrey Hendriks erbij: ‘The Doots’ waren geboren, een nieuwe eigenzinnige band aan het Nederlandse gitaarpopfront. Sinds januari 2012 is de sound van The Doots nog completer door de muzikale vaardigheden van de vijfde Doot; voormalig Yellow Pearl toetsenist Emiel Goedkoop. Schrijven, spelen en leven voor muziek is wat ze willen en waar het om draait bij ‘The Doots’. Dit leek ons een goede reden om eens met The Doots te gaan praten. Voor meer informatie kun je nu ook alvast kijken op www.thedoots.nl.

Foto: http://www.thedoots.nl

 

Rond 19:30 uur gaan we contact opnemen met de uit Lekkerkerk afkomstige alternatieve rockband Duncan Idaho. Tomas Stokman, Ivo Alblas, Hanna Tollenaar en de gebroeders Jan en Jip van Zoest repeteren al tijden in het kleine Lekkerkerk onder de rook van Rotterdam. Na 8 jaar lang rondgezworven te hebben in de punkrockscene wilde de band vers voer. Er moest iets veranderen. In hun zoektocht naar nieuwe impulsen werd een nieuw geluid ontwikkeld met daarin ruimte voor vrouwelijke vocalen en het verweven van vintage geluiden met het experiment. Een nieuwe band werd geboren: ‘Duncan Idaho’. Pers over de eerste plaat: "Echolocation is een twaalf nummers tellend album vol goede muziek. Lekkere rock, rustige ballads en een heerlijk bombastisch einde. De invloed van The Queens of the Stone Age is duidelijk te horen, maar het geheel wordt minder zompig doordat de nummers toch ook vooral tegen de pop aanleunen." – Speaker Magazine over Echolocation. Hun stijl is lastig in een hoek te plaatsen en dat is ook precies waar ze voor staan. Ze zijn breed geïnspireerd door de zin en onzin van het leven. De zin van het leven is niet in woorden te vatten en de diepte alleen te voelen. Dit gevoel proberen ze terug te laten komen in hun sound. Pakkend, intens, strak en energiek. Geen pretentieuze, ontspoorde mannenband maar een doordacht proces van 4 wijze gasten en een dame die meer willen dan volgzame burgerlijkheid. De band presenteerde op 10 maart hun tweede album ' The Event Horizon' en daar vandaan is ook de single 'Lo' afkomstig. Aanstaande zaterdag gaan we met de band onder andere praten over dit album en de single. Voor meer informatie kun je nu ook alvast kijken op www.duncanidaho.nl.

Foto: http://www.duncanidaho.nl

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .