Zaterdag 21-04-2012

Op zaterdag 21 april is weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Ook dit keer besteedt Joosten in het Weekend weer volop aandacht aan nieuwe muziek. Daarnaast hebben we ook weer twee interviews gepland, namelijk met Bombay Show Pig en The Mighty Ya Ya.

Rond 18:30 uur zoeken we contact met het Haagse indierock duo Bombay Show Pig. Dit duo bestaat uit gitarist Mathias Janmaat en drummer Linda van Leeuwen. De twee muzikanten uit Amsterdam en Den Haag hebben velen verrast met hun eigen blik op indie in de traditie van Yeah Yeah Yeah’s, The Kills en Death From Above 1979. Na het uitbrengen van hun eerste EP ‘Baby It’s A Face’ (geproduceerd door Tjeerd Bomhof) hebben ze Nederland, maar ook Belgie en de Balkan rond getourd en werd hun single 'Curve Ball' opgepikt door 3FM (3VOOR12 Radio) en Kink FM. Dit jaar is de band een nieuwe weg ingeslagen door van een trio naar een duo te gaan, zelf de lead vocalen op zich te nemen en compleet nieuwe nummers te maken voor hun debuutalbum. Deze werd onder productionele leiding van Simon Akkermans (C-mon and Kypski) in creatieve broedplek Kytopia in Utrecht opgenomen. In december reisde de band voor de mix van het album af naar Eli Janney (Girls Against Boys) in New York, die eerder o.a. werkte met The Rapture, Holy Fuck, Ryan Adams en Hooverphonic. Momenteel zijn ze weer aan het touren met de nieuwe live-set die debuteerde op Noorderslag 2012 en werken ze toe naar de release op 3 mei 2012 van album ‘Vulture / Provider’. Dit leek ons een goede reden om weer eens met Bombay Show Pig te gaan praten. Voor meer informatie kun je nu ook alvast kijken op wwww.bombayshowpig.com.

Foto: http://www.bombayshowpig.com © IAMKAT

 

Rond 19:30 uur gaan we contact opnemen met de Eindhovense rockband The Mighty Ya-Ya. The Mighty Ya-Ya, een vierkoppig monster: gedreven door een organische drums- en bass ritmesectie, een harmonica-speler die op en over de rand speelt en een gitarist die gewetenloos de grenzen tussen clichés en originaliteit passeert. Het gelijknamige debuutalbum geeft antwoord op de écht belangrijke vragen van het leven: “Hoe zou Black Sabbath hebben geklonken als Santana in 1971 bij de band zou zijn gekomen?”, “Wat als de harmonica een echt instrument zou zijn?”, “Wat als Peter Green lid was van de Rolling Stones?”, “Wat als Johnny Cash leadzanger was van Led Zeppelin?” en “Hoe lang duurt een Scheet en drie knikkers?”. Draai je klassieke rock platen, mix ze met wat universele grooves, bombastische big-band razernij en een vleugje kitsch. Laat alles kneden door de stevige, maar tedere, hand van Moeder Blues, en...whoop!..daar is de Mighty Ya-Ya's sound: eigenzinnige toon door “upcycling” van de klassiekers waar we allemaal van (zouden moeten) houden. Pfff... Heb je ooit zo'n onzin gehoord? Maar je voelt waar het heen gaat..... De band bracht onlangs het nu veel geprezen album ' The Mighty Ya-Ya'  uit. Een verrassend album en voor ons een goede reden om eens met deze band te gaan praten. Voor meer informatie kun je nu ook alvast kijken op www.mighty-ya-ya.com.

Foto: http://www.mighty-ya-ya.com

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .