Zaterdag 03-11-2012

Na een spetterend optreden van de Haagse indierockband The Light Parade doen we het komende zaterdag wat rustiger aan. Aankomende zaterdag hoor je in Joosten in het Weekend weer heel veel nieuwe muziek uit met name Nederland. Daarnaast hebben we dit keer twee interviews.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Maurits. Maurits is één van de bandleden van de Engels/Amsterdamse band The Elementary Penguins. We draaien al enige weken het zeer aanstekelijke nummer 'Everybody Knows My Name Especially On The Dance Floor' van deze band. Dit nummer staat op hun nieuwe EP die later dit jaar uitkomt. De Engelse zanger is roadie van Go Back To The Zoo en een ander bandlid is weer roadie van Tim Knol. De roadies nemen het podium over dus. Verder is er erg weinig informatie te vinden over deze band. Wij zijn dus wel nieuwsgierig naar ze geworden en daarom bellen we ze aanstaande zaterdag om wat meer over ze te weten te komen. Wil je nu al meer weten over de band, dan kun je kijken op: www.facebook.com/theelementarypenguins.

Foto: http://www.facebook.com/theelementarypenguins

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de Utrechtse poppunkband Deviation. In 2006 werden vier Utrechtse muzikanten op mysterieuze wijze bij elkaar gebracht door een zekere John. De-via-John band werd Deviation en in 2008 lieten ze echt van zich horen met hun EP ‘A Gentlemen’s Agreement. Er volgden shows in Paradiso, Melkweg, Watt, Tivoli, Ekko en Paard, er werden supports gedaan voor bands als Everlife (USA), Attack!Attack! (UK) en Forever the sickest kids (USA) en ook de eerste airplay op 3FM, KinkFM en KXradio was een feit. De nieuwe EP ‘Tell It Like It Is’ kwam september 2010 uit op onder andere Itunes en Spotify en bestaat uit vier krachtige poppunk songs waarin sterke melodieën worden afgewisseld met stevig gitaarwerk. De EP is goed ontvangen en herhaaldelijk wordt gesproken van hitpotentie! Dit blijkt ook als ‘Wait up for me’ op 3FM in première gaat. Begin 2011 kwam de band, bekend om de actieve betrokkenheid van de fans, met een eigen rockglossy. Een magazine over Deviation en andere Nederlandse poppunk bands, gemaakt voor én door fans. Verschillende media besteedde aandacht aan het blad, het werd trending op Twitter en de uitgever heeft inmiddels ook een Duitse versie uitgegeven! Deze zomer tekende Deviation een contract met het internationale boekingskantoor Southern Pulse, wat resulteerde in de eerste headline tour. De afgelopen maanden was Deviation door het hele land te vinden om in 2012 de studio in te duiken voor nieuw werk. Dat nieuwe werk is inmiddels uit in de vorm van een EP 'Lights'. Dat leek ons een goede reden om weer eens te gaan praten met Deviation. Wil je nu al meer weten over de band, dan kun je kijken op: www.deviationmusic.nl.

Foto: http://www.deviationmusic.nl

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .