Zaterdag 10-11-2012

Aanstaande zaterdag is tussen 18:00 en 20:00 uur weer een spiksplinternieuwe aflevering van Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Je hoort natuurlijk weer heel veel nieuwe uit met name Nederland. Daarnaast hebben we dit keer weer twee interviews.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de band Tenement Kids. Bloed, zweet en tranenrock, zo typeerde LiveXS het Utrechtse Tenement Kids in 2008 na de release van hun debuutalbum We’ve All Been Down. Vier jaar later valt er nog steeds niets op die omschrijving af te dingen, maar heeft het geluid van de band een verfrissende groei doorgemaakt. Invloeden uit blues, soul, southern- en classic rock slopen langzaam de nieuwe songs binnen, waarmee de sound evolueerde tot een avontuurlijker, muzikaler en eigenzinniger geheel. In oktober 2012 verscheen het tweede album van Tenement Kids bij Suburban Records. De band ging de studio in met producers John Morand (The Black Crowes, Sparklehorse, Lamb Of God) en Sven Lens (Willie Nelson, Snoop Dogg, Nelly Furtado). De weg er naartoe was intensief; de band nam ruim drie jaar de tijd voor het schrijven van songs en was tegelijkertijd veel op de podia te vinden. Zalen als de Melkweg, Paradiso, 013 en Effenaar werden aangedaan als supports van onder meer The Gaslight Anthem, Alkaline Trio en The Living End. Ook speelde Tenement Kids op festivals als Groezrock, Paaspop en Huntenpop. Mooie shows voor een band met wortels in de punkrock, maar de honger naar nieuwe muzikale paden bleef groeien. Waar die weg uiteindelijk toe leidde is te horen op het self-titled Tenement Kids, het tweede album van de band, waarop invloeden doorklinken van Bruce Springsteen, The Allman Brothers en Lynyrd Skynyrd. Authentieke rock met een broeierige zweem americana, waarmee Tenement Kids een plek opeist tussen bands als The Gaslight Anthem, Drive-By Truckers en The Hold Steady. Superlatieven te over en dus zijn wij ook wel benieuwd geworden naar deze band en daarom bellen we ze aanstaande zaterdag om wat meer over ze te weten te komen. Wil je nu al meer weten over de band, dan kun je kijken op: www.tenementkids.com.

Foto: http://www.livexs.nl

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de band Milkbar. Via obscure contactadvertenties vonden vijf muzikanten elkaar in Amsterdam: Antonio, de broertjes de Beurs, Kim en de van oorsprong Ierse frontman Chris Murphy. Samen werden ze Milkbar, vernoemd naar de melkbar uit Stanley Kubrick’s spraakmakende film ‘Clockwork Orange’. Milkbar opende haar deuren met de debuutsingle ‘Accident’. Het nummer werd in 2011 direct opgepikt door 3FM en was veelvuldig te horen in diverse televisieprogramma’s en onder samenvattingen van Eredivisie Live. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en debuteerde in De Wereld Draait Door. Voor de videoclip van Accident werd de melk aangeleverd door niemand minder dan presentator Jeroen Pauw. De single ‘The Doctor’ werd in 2011 gekozen als de leadermuziek van het KRO programma ‘Inside Oud’. Tijdens 8 afleveringen was het nummer ‘The Doctor’ te horen op Nederland 3. Live maakte Milkbar veel vlieguren tijdens de Popronde, op festivals door heel Nederland, als support voor o.a The Deaf, 3FM Serious Request en op een stampend vol Museumplein tijdens de Uitmarkt. Vervolgens dook Milkbar weer de studio in met producer Arno Krabman om keihard te werken aan hun debuutalbum. Nu is het resultaat van anderhalf jaar schrijven, schaven en knutselen eindelijk daar. Het debuutalbum ‘Monday Club’ verscheen 26 oktober bij [PIAS]. Voorafgaand aan de release verscheen in september de gloednieuwe single ‘Julia’. Dat leek ons een goede reden om eens te gaan praten met Milkbar. Wil je nu al meer weten over de band, dan kun je kijken op: www.milkbarmusic.com.

Foto: http://www.3fm.nl

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .