Zaterdag 17-11-2012

Op zaterdag 17 november kun je tussen 18:00 en 20:00 uur weer luisteren naar Joosten in het Weekend. tussen 18:00 en 20:00 uur kun je afstemmen op 107.1 fm of 107.8 fm in de ether in het westelijk deel van Brabant of luisteren via www.rtvaltena.nl. Je hoort natuurlijk weer heel veel nieuwe uit met name Nederland. Daarnaast hebben we twee interviews.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de band Millstone. Millstone is een rockband uit Breda, gevormd rondom de drie gebroeders Meijer. Ze maakten al muziek met elkaar, voordat ze konden lopen of praten. Deze rasmuzikanten zijn van jongs af aan opgevoed met acts als The Beatles, The Eagles, Neil Young en Led Zeppelin, om vervolgens te puberen in de grungetijd. De hedendaagse Millstone sound is het logische gevolg: De liefde voor het ‘liedje’, versiert met pure vintage sounds, rauw maar gebalanceerd gitaarwerk en mooie meerstemmigheden. Millstone heeft zich na een aantal jaar van veel optreden en demo’s opnemen een tijdlang schuilgehouden in de studio. In deze periode is nieuw materiaal met zorg geschreven, geselecteerd en door de band zelf opgenomen. De werkwijze en de overtuiging van de band zijn typerend voor een groep waarbinnen maarliefst drie broers actief zijn.‘Niemand wordt gespaard. We zijn altijd direct en eerlijk, maar gaan tegelijkertijd ook voor elkaar door het vuur’, aldus de enige niet-broer Paul Kruis. ‘Uiteindelijk draait het allemaal om het beste voor de band en voor elkaar.’ Het debuutalbum The Chasing Ones dat in november 2012 voor het eerst het daglicht ziet, gaat dan ook vooral over het streven van de band zelf. Het is een pakkende, maar ook een groeiplaat. Diepgaand, maar ook fris. Millstone klinkt vertrouwd, maar dan anders. Aanstaande zaterdag 17 november presenteert de band vanaf 290:00 uur in de Para in Breda haar debuutalbum. Vooruitlopend daarop spreken wij de band. Wil je nu al meer weten over de band, dan kun je kijken op: www.millstone.nl.

Foto: http://www.millstone.nl

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de Groningse/Utrechtse indiepopband Audio Adam. Groningen is één keer per jaar de spannendste muziekhoofdstad van Nederland, in januari tijdens het Eurosonic/Noorderslag Festival. En juist uit die stad komt Neerlands meest veelbelovende nieuwe band van 2012: Audio Adam. Vorig jaar werd Audio Adam door 3FM verkozen tot Serious Talent en 3FM omschreef hun sound als: “catchy popliedjes, een mix van Gavin deGraw, Keane of Snow Patrol”. Het debuutalbum zal de Groningse formatie op 2 november de wereld in lanceren. Audio Adam bestaat uit Tjerk Koekkoek, Jasper Dijkstra, Ronald Maas en Robert-Jan Zigterman. De band beschikt ook over een gezonde dosis Groningse nuchterheid en een goed gevoel voor humor, maar het is ook een band met ambities. Niet voor niets winnen zij begin 2012 een startkapitaal van 10.000 euro met de Unique Ambition Challenge, waardoor het mogelijk wordt om de studio in te duiken voor opnames van hun debuutalbum. Samen met producer Guido Aalbers (Miss Montreal, Bertolf) heeft Audio Adam een eigen sound weten te creëeren, waarbij het internationale geluid een hoge dosis energie bevat. Dat de muziek van Audio Adam vol energie zit is mede te verklaren door de positieve ‘flow’ waarin de band momenteel zit. In zijn relatief korte bestaan heeft Audio Adam al een aantal belangrijke mijlpalen weten te bereiken: ze werden verkozen tot 3FM Serious Talent, speelde door het ganse land tijdens de Popronde en stonden namens de provincie Groningen in de finale van de Sena Awards. Groningen kan gezien worden als de thuisbasis van de band, waar twee van de vier bandleden nog steeds wonen en waar zij samen met frontman Tjerk Koekkoek de basis legden voor wat later uitgroeide tot Audio Adam. Vanuit het noorden begonnen de heren (eind 2009) aan hun gezamenlijke ambitie om een strakke live-band te vormen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in voorprogramma’s van bands als Scouting For Girls en Go Back To The  Zoo. Audio Adam heeft hierdoor in het clubcircuit en op festivals een sterke live-reputatie weten op te bouwen, wat maar eens weer bevestigd werd met vier shows op Eurosonic. Met de single ‘Warning’ waarschuwde de band In het voorjaar van 2012 alvast voor de komst van hun debuutalbum. Dit album met de titel ' This is our home' verscheen 29 oktober. Dat leek ons een goede reden om weer met deze band te gaan praten. Wil je nu al meer weten over de band, dan kun je kijken op: www.audioadam.nl.

Foto: http://www.millstone.nl

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .