Zaterdag 12-01-2013

Op 12 januari 2013 kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend. Tussen 18:00 en 20:00 uur kun je weer afstemmen op Radio A-fm en hoor je weer heel veel nieuwe muziek uit met name Nederland. Daarnaast hebben we dit keer twee interviews.

Rond 18:30 uur gaan we namelijk contact opnemen met de band A Polaroid View. We praten met zanger Tom van deze Amsterdamse poprockband. Drie jongens en een meisje verhuisden in 2010 naar Amsterdam met een missie: de allerbeste band van de Benelux formeren. A Polaroid View wordt in de beginfase zorgvuldig tot een veelzijdig viertal geboetseerd. Door hard te werken wordt hun natuurlijke aanleg al snel opgepikt. Ze winnen de bandwedstrijden waar ze aan meedoen (oa. Clash of the Titans) en weten met het prijzengeld en een gezonde portie goodwill een EP in elkaar te zetten. Ondanks de beperkte middelen wordt de EP opgepikt, en toert de band opeens door West-Europa in het voorprogramma van The Naked And Famous. Terug in Nederland is A Polaroid View met twintig shows in achttien steden één van de meest geboekte bands in de Popronde. Dit blijft niet onopgemerkt, en 3fm bombardeert ze met hun single Always tot Serious Talent. Als ze daarna op Noorderslag spelen blijft er eigenlijk maar één vraag hangen: waar blijft het album? Producer Huub Reijnders (Bløf, Valerius) wordt in de arm genomen om deze vraag te beantwoorden, en bovendien tekenen ze bij boekingskantoor Agents After All en publisher The Missing Sync. Met deze vereende krachten is de single Easy Does It gemaakt, een ijzersterk liedje in de traditie van The Police. De muziek van A Polaroid View is fris, catchy, en wordt met onweerstaanbaar muzikantschap gespeeld. Op 18 januari 2013 is de cd-releaseparty van het debuutalbum. Wij blikken hier samen met Tom alvast op vooruit. Wil je nu al meer weten over A Polaroid View, dan kun je kijken op: www.apolaroidview.com.

Foto: http://www.apolaroidview.com

Rond 19:30 uur zoeken we contact met de uit het Friese Joure afkomstige indierockband Brückenbauer. De band doet aan het soort indie waarin veel ruimte is voor strakke grooves, afgemeten economische arrangementen, divers gitaarspel en de kenmerkende hoge zang van zanger Bert. Inspiratie put de groep uit vergelijkbare bands als Spoon, The Posies, Motorpsycho (als zij het wat korter houden) en Pavement, hoewel de band vanzelfsprekend streeft naar een eigen invulling van het begrip Pop. Want Pop is het hoe dan ook, met refreinen als schedelklevers en hooks die niet uit je hoofd te branden zijn. In december 2012 staan ze met het nummer ‘Shoot the other one’ op de VPRO luisterpaal. Deze zelfde maand werden ze door Herman Hofman uitgenodigd om live in de 3FM studio te komen spelen. Met name het afgelopen jaar heeft Brückenbauer veel optredens gedaan, in zowel het clubcircuit (Het Bolwerk, Iduna, Romein) als op diverse festivals (o.a. Noorderzon). Ook heeft de band een zeer goede indruk achtergelaten tijdens De Kleine Prijs van Fryslan, waarbij zanger Bert de prijs won voor beste zanger. Begin 2012 ging de band de studio in met Phil Mills, en werd de eerste 3-track EP opgenomen. Een van de songs op deze EP, You Make It Sound So Easy, werd door Omrop Fryslan gebruikt als leadertune voor het Skutsje-journaal en kwam daarnaast geregeld voorbij in de dagprogrammering van Omrop Fryslan. In oktober ging de band voor de tweede maal de studio in, dit keer met Freek van der Heide (ex-Pioneers Of Love) om een nieuwe song getiteld Shoot The Other One op te nemen. Deze track komt binnenkort uit als voorproefje op de komende EP van de heren, waarvoor de opnames gepland staan voor begin dit jaar. Wij gaan aankomende zaterdag eens horen van deze band wat we in 2013 van hen kunnen gaan verwachten. Wil je nu al meer weten over Brückenbauer, dan kun je kijken op: www.bruckenbauer.nl.

Foto: http://www.bruckenbauer.nl

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .