Zaterdag 19-01-2013

Zaterdag 19 januari 2013 kun je tussen 18:00 en 20:00 uur weer luisteren naar Joosten in het Weekend. Wanneer je afstemt op Radio A-fm en hoor je weer heel veel nieuwe muziek uit met name Nederland. Daarnaast hebben we dit keer weer twee interviews.

Rond 18:30 uur gaan we namelijk contact opnemen met de band The Tightropes. De drie heren die in 2011 The Tightropes vormden, delen een vergaande liefde voor legendarische gitaristen. Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Scott McKeon, om maar een paar grootheden te noemen. Dus is het niet zo raar dat de invloed van deze legendes rondwaart in de stampende rocksongs van The Tightropes, flink op smaak gebracht met eetlepels blues en funk. In 2012 speelde het trio al ruim 60 shows, waaronder in VERA, Woodstock aan de Waal en bij 3FM. Deze ontwikkeling bleef ook niet onopgemerkt bij Eurosonic, die voor the Tightropes een plek op het festival reserveerde. Wij zijn wel benieuwd naar deze band en daarom dat we aanstaande zaterdag met ze gaan praten. Wil je nu al meer weten over The Tightropes, dan kun je kijken op: www.thetightropes.com.

Foto: http://www.thetightropes.com

Rond 19:30 uur zoeken we contact met de band Most Unpleasant Men. 'Most Unpleasant Men is een band die zorgvuldig uitgebalanceerde liedjes met gevoel schrijft. Op het 'self-titled' tweede album is de attitude gretig. Dat blijkt uit de vaart en de arrangementen die de liedjes hebben meegekregen. Er is gekozen voor een aanpak met veel synths, electronische drums en allerhande percussie. Onderwerpen van de teksten variëren van het lot van een dode kat tot een oog in de muur. De wereld is nog steeds een plek die angst kan inboezemen, maar Most Unpleasant Men staat midden in die wereld. Zoals naar voren komt in 'Hole in the Ground' waarin de hoofdpersoon zichzelf bevrijdt uit isolement en concludeert: 'And I’m out to say what I didn't think before’. Most Unpleasant Men zet een vol, fantasierijk en upbeat geluid neer dat ook live dankzij de bezetting van vijf man en één vrouw overrompelt. In zeggingskracht, maar vooral in een uniek, internationaal geluid. Gedreven, en met de hulp van dertien steengoede, spannende liedjes die ergens tussen Talking Heads en Phoenix zweven, speelt de band de luisteraar een blos op de wangen. Tekst en muziek zijn soms absurdistisch en vervreemd van dat wat zo vertrouwd lijkt. Soms gejaagd, dan weer berustend. Maar de constante lijn – intelligente, zelfbewuste reflecties op het moderne leven in de stad – sluit zo nauw aan bij de belevingswereld van dertigers in de grote steden van de wereld, dat in een rechtvaardige wereld Most Unpleasant Men niet alleen uw favoriete band is, maar ook die van uw geestverwanten in Brussel, Parijs en Londen.' Wij vonden onder andere het nieuwe album een goede reden om eens met Most Unpleasant Men te gaan praten. Wil je nu al meer weten over Most Unpleasant Men, dan kun je kijken op: www.mostunpleasantmen.nl.

Foto: http://www.mostunpleasantmen.nl

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .