Zaterdag 23-02-2013

Zaterdag 26 februari kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend. Tussen 18:00 uur en 20:00 uur kun je afstemmen op Radio A-fm en brengt Kevin je weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Dit keer wat minder verrassingen dan vorige week (een onverwachts interview met Moke). Deze week hebben we namelijk gewoon twee aangekondigde interviews.

Rond 18:30 uur bellen we namelijk met de Utrechtse rockband TwoWay Society. Begin 2012 bedachten een stel muzikanten dat het spelen in een band behoorlijk eenrichtingsverkeer is. Je speelt je shows, je praat her en der met wat fans en vervolgens sluit je jezelf weer op in het oefenhok of studio om daarna met wat nieuw materiaal weer naar buiten te komen. Social media heeft fans en artiesten al dichter bij elkaar gebracht, maar het kan nog beter! TwoWay Society is hieruit ontstaan. We willen zoveel mogelijk met liefhebbers delen. Onze achterban is niet alleen maar fan, maar onderdeel van de band. Dit kan in het delen van fotoís, maken van clips en remixen van onze muziek en schrijven van recensies tot aan het gebruik van door fans geschreven riffs en lyrics. Zelfs het live meespelen door fans tijdens optredens zal iets zijn waar wij naar streven. De komende weken duikt TwoWay Society de studio in, om met topproducer Guido Aalbers (o.a. Krezip, Lorrainville en The Gathering) een debuutplaat op te nemen. Tot die tijd wil TwoWay Society al veel geven; een uniek kijkje achter de schermen. Via social media nemen wij onze community mee in het ontstaan van deze band. Met grote regelmaat laten we weten waar we mee bezig zijn, in ruil daarvoor vragen we aan onze fans goede ideeŽn, fotoís, logoís, contacten en ga zo maar door. Op deze wijze worden de fans werkelijk onderdeel van de TwoWay Society. De band presenteert zaterdag haar debuut EP in Stairway To Heaven in Utrecht en vooruitlopend daarop gaan we alvast met ze praten. Wil je nu al meer over de band weten, dan kun je kijken op de website www.twowaysociety.nl.

Foto: http://twowaysociety.nl

Rond 19:30 uur zoeken we contact met de Haagse band indiepopband The Light Parade. The Light Parade werd opgericht in 2011. De band combineert frisse Indiepop/rock met melodische (meerstemmige) zang in de lijn van Editors en Bloc Party. Na het uitbrengen van eerste EP, genaamd Fragments, werd The Light Parade door VPRO 3voor12 tot Hollandse Nieuwe gekroond en kwam het nummer Heartbeat als hoogste nieuwe notering binnen in de Indie Top 40. The Light Parade werd vervolgens door Peter Hook (Joy Division/New Order) gevraagd als support-act voor zijn show in Doornroosje, Nijmegen. De band speelde vorig jaar nog live in de studio van Radio A-fm en ze zijn nu druk bezig met een nieuwe EP. Als voorproefje daarop is de single 'The Eye Of The Storm' verschenen. Dit leek ons een goede reden om weer een keer bij te praten met de band. Wil je nu al meer over de band weten, dan kun je kijken op de website www.thelightparade.nl.

Foto: http://www.thelightparade.nl

 

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .