Zaterdag 02-03-2013

Op de eerste zaterdag van maart is Joosten in het Weekend weer te beluisteren op Radio A-fm. Tussen 18:00 uur en 20:00 uur kun je afstemmen op Radio A-fm en brengt Kevin je weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Deze week hebben we een interview gepland staan met de band Steady New Sounds en hebben we een vervolg op het interview met de band Awash.

Rond 18:30 uur bellen we namelijk met de uit Middelburg afkomstige indierockband Steady New Sounds. Steady New Sounds is een band uit Middelburg die nu 1,5 jaar bestaat. De vier twintigers hebben een merkwaardige voorkeur voor de muziek uit het decennium dat ze zelf niet meemaakten: de jaren zeventig of nog eerder. The Kinks, The Who en The Beatles bijvoorbeeld. Dat is in hun eigen werk ook wel te merken, maar er is ook een relevante dosis meer eigentijdse invloeden: Arctic Monkeys, Radiohead, Miles Kane en Jack White.
Die hele mix komt neer op een ongelooflijk energiek geluid, waarin volop ruimte is voor een flinke dosis gekte. Nadat ze in 2012 de Basementstudio in Den Haag zijn ingedoken om samen met producer Ernst van Wageningen (o.a. The Deaf, Di-rect) een EP op te nemen begint het balletje te rollen. Een spetterende releaseparty in De Spot volgt. 3voor12Zeeland is lovend: "Muzikaal klopt het en Zeeland heeft een band die kan uitgroeien tot een nieuw visitekaartje"! 3voor12Zeeland 'Het spelplezier spat er vanaf. Ze hebben al aardig in de gaten hoe ze het publiek hierin kunnen meenemen. Op een festival zullen ze het dan ook goed doen!' Met catchy songs als Would You Be Mine en hun ongebreidelde enthousiasme schopt Steady New Sounds het al tot voorprogramma van Splendid, The Medics, Destine en The Kik, ook speelt de band met veel succes op Altersonic, het podium voor alternatieve bands tijdens Eurosonic/Noorderslag 2013. In januari 2013 maakt Steady New Sounds een verpletterende indruk in de grote zaal van Paradiso tijdens het 30x20 Minuten Festival. Dertig opkomende bands uit heel Nederland, Duitsland en Belgie speelden via Pinguinradio (voorheen Kink FM) in de Amsterdamse poptempel. Het optreden wordt geweldig ontvangen en de band sluit een hoop nieuwe fans in hun armen. Als klap op de vuurpijl kiest ook de jury Steady New Sounds als grote winnaar en de band mag een single gaan opnemen in de Shamrock Studios/Next Level waar onder andere ook Go Back To The Zoo, Blof en Van Velzen hun start hebben gemaakt. Een terechte beloning dus voor originaliteit, afwisselend repertoire, een hard en strak spel met ontwapende performance en een bezielde liveshow! Dit is rockmuziek met alle clichés die daar bijhoren. Bepakt en bezakt met nieuw materiaal is Steady New Sounds klaar om het publiek van Nederland te grijpen met hun overdonderende en pakkende liveshow. Dus, strak in pak, gitaren om en gaan! Zorg dat je ze niet mist!
Wij zijn wel benieuwd naar deze band en daarom dat we zaterdag met ze gaan praten. Wil je nu al meer over de band weten, dan kun je kijken op de website www.steadynewsounds.com.

Foto: http://www.steadynewsounds.com

Rond 19:30 uur gaan we wederom contact opnemen met de uit Breda/Tilburg afkomstige semi-akoestische pop-rockband Awash. Awash was eerder al te zien op onder andere festival Breda Barst, Parkfeest Oosterhout, 013, Mezz en verschillende optredens op nationale radio (3FM, RADIO 2). De muziek van deze vijf heren omvat een grote variatie aan prachtig afgeronde nummers die ieder hun eigen verhaal vertellen. Soms onbewolkt, dan weer melancholisch, maar boeiend in zowel het klein als het groot. Lyrisch, breekbaar, steeds gebracht met volle overgave en een energie die aanstekelijk werkt op ieder die hen aanschouwt. Uniek in zijn soort, deze semi-akoestische pop-rock, door onder andere de krachtige stem van de zanger en de fretloze basgitaar van de bassist (ex-Jane Doe). Tijdens live-optredens bij 'Nachtegiel' en 'Ekdom in de nacht' van 3FM werd Awash vergeleken met o.a. Editors, Racoon en R.E.M, maar de sterke eigen sound blijft bewaard. In 2011 kwam de EP 'Inner Drive' uit die lovende recensies ontving. "...de heilspellende drive van deze tweede ep suggereert dat er nog veel moois gebeuren gaat. Dat kan haast niet uitblijven, want daar is Awash, met dit repertoire en deze sound, gewoon te goed voor." (bron: musicfrom.nl) In april 2013 zal het debuutalbum uitkomen. Van dit debuutalbum is nu al de eerste single 'Numb' uit. Op 2 februari 2013 spraken we al uitgebreid met zanger Geert over het aankomende debuutalbum, maar dit gesprek was nog niet helemaal afgerond. Het vervolg staat dus aanstaande zaterdag op de planning. Wil je nu al meer over de band weten, dan kun je kijken op de websitewww.awash.me.

Foto: http://www.awash.me

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .