Zaterdag 13-04-2013

Op zaterdag 13 april kun je ook weer luisteren naar Joosten in het Weekend op Radio A-fm. Tussen 18:00 en 20:00 uur brengt Kevin je weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Dit keer hebben we twee interviews gepland staan.

Rond 18:30 uur gaan we namelijk contact opnemen met de band The Tightropes. De drie heren die in 2011 The Tightropes vormden, delen een vergaande liefde voor legendarische gitaristen. Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Scott McKeon, om maar een paar grootheden te noemen. Dus is het niet zo raar dat de invloed van deze legendes rondwaart in de stampende rocksongs van The Tightropes, flink op smaak gebracht met eetlepels blues en funk. In 2012 speelde het trio al ruim 60 shows, waaronder in VERA, Woodstock aan de Waal en bij 3FM. Deze ontwikkeling bleef ook niet onopgemerkt bij Eurosonic, die voor the Tightropes een plek op het festival reserveerde. We spraken in januari 2013 al een keer met deze band, maar nu is er een nieuwe single uit met de titel 'Movement'  en staat er heel wat op stapel. Wil je nu al meer weten over The Tightropes, dan kun je kijken op: www.thetightropes.com.

Foto: http://www.thetightropes.com

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de Groningse/Utrechtse indiepopband Audio Adam. Groningen is één keer per jaar de spannendste muziekhoofdstad van Nederland, in januari tijdens het Eurosonic/Noorderslag Festival. En juist uit die stad komt Neerlands meest veelbelovende nieuwe band van 2012: Audio Adam. Vorig jaar werd Audio Adam door 3FM verkozen tot Serious Talent en 3FM omschreef hun sound als: “catchy popliedjes, een mix van Gavin deGraw, Keane of Snow Patrol”. Het debuutalbum zal de Groningse formatie op 2 november de wereld in lanceren. Audio Adam bestaat uit Tjerk Koekkoek, Jasper Dijkstra, Ronald Maas en Robert-Jan Zigterman. De band beschikt ook over een gezonde dosis Groningse nuchterheid en een goed gevoel voor humor, maar het is ook een band met ambities. Niet voor niets winnen zij begin 2012 een startkapitaal van 10.000 euro met de Unique Ambition Challenge, waardoor het mogelijk wordt om de studio in te duiken voor opnames van hun debuutalbum. Samen met producer Guido Aalbers (Miss Montreal, Bertolf) heeft Audio Adam een eigen sound weten te creëeren, waarbij het internationale geluid een hoge dosis energie bevat. Dat de muziek van Audio Adam vol energie zit is mede te verklaren door de positieve ‘flow’ waarin de band momenteel zit. In zijn relatief korte bestaan heeft Audio Adam al een aantal belangrijke mijlpalen weten te bereiken: ze werden verkozen tot 3FM Serious Talent, speelde door het ganse land tijdens de Popronde en stonden namens de provincie Groningen in de finale van de Sena Awards. Groningen kan gezien worden als de thuisbasis van de band, waar twee van de vier bandleden nog steeds wonen en waar zij samen met frontman Tjerk Koekkoek de basis legden voor wat later uitgroeide tot Audio Adam. Vanuit het noorden begonnen de heren (eind 2009) aan hun gezamenlijke ambitie om een strakke live-band te vormen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in voorprogramma’s van bands als Scouting For Girls en Go Back To The  Zoo. Audio Adam heeft hierdoor in het clubcircuit en op festivals een sterke live-reputatie weten op te bouwen, wat maar eens weer bevestigd werd met vier shows op Eurosonic. Met de single ‘Warning’ waarschuwde de band In het voorjaar van 2012 alvast voor de komst van hun debuutalbum. Dit album met de titel ' This is our home' verscheen 29 oktober en nu is er een nieuwe single 'City of Sins'. Daarnaast staan ze aanstaande dinsdag in de afterparty van Counting Crows. Dat leek ons een goede reden om weer met deze band te gaan praten. Wil je nu al meer weten over de band, dan kun je kijken op: www.audioadam.nl.

Foto: http://www.audioadam.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .