Zaterdag 31-08-2013

Zaterdag 31 augustus staat weer een Joosten in het Weekend op het programma. We brengen je dit keer weer op de hoogte brengen van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We hebben ook drie interviews gepland staan en hebben prijzen weg te geven.

We hebben een interview met de Haagse funk/crossover band F ingepland staan. Op basis van de song Geen Fuck Om Jou, met bijbehorende one-shot videoclip, tekent F in het voorjaar van 2013 een platendeal bij Redline Music, een label van Neerlands oudste platenmaatschappij CNR Music. Het is het begin van een nieuw hoofdstuk waarin F met support van CNR en de topboekers van AT Productions enorm aan de weg timmert. Nadat in 2011 F met Fever voor het eerst op landelijk niveau van zich laat horen, is dit de aanzet tot de definitieve doorbraak. Als F in 2006 het levenslicht ziet, zijn de bandleden gemiddeld zo’n 17 jaar oud. Door hun grenzeloze enthousiasme en tomeloze energie te bundelen met hun uitzonderlijke muzikale potentie, weten ze in een jaar tijd een kleine aardverschuiving in de Haagse muziekscene teweeg te brengen. Hun eerste album ‘Fantastiez’ wordt in 2007 uitgebracht en de reacties zijn overweldigend. De titeltrack van het album wordt met een creatieve, zelfgemaakte videoclip een bescheiden zomerhitje, F sleept als eerste band ooit drie Haagse Popprijzen tegelijk in de wacht en als klap op de vuurpijl mogen ze het voorprogramma van de Golden Earring verzorgen in de Heineken Music Hall en Ahoy’. F verzorgt in twee jaar tijd ongeveer 250 optredens en gaat vervolgens aan de slag met het schrijven en opnemen van nieuw materiaal. In het najaar van 2010 komt de band met een gloednieuw concept: elke zes weken een nieuwe single mét videoclip, gepresenteerd op een releaseparty. Op 25 november 2010 komt de eerste single uit. Tegen alle verwachtingen in lukt het F om zich aan het moordende releaseschema te houden. Voortdurend worden er nieuwe tracks opgenomen en elke maand staan er videoshoots op het programma. Het plan werpt zijn vruchten af: met ‘Fever’ zit F bij De Wereld Draait Door. Met hun ‘minuut’ blazen ze vele kijkers omver, met als resultaat dat ‘Fever’ dagenlang in de top 5 van de iTunes Chart terug te vinden is. Ze spelen op 3FM bij Giel en Claudia de Breij en knallen de Q-Music iTunes Top 30 en de 3FM Mega Top 50 binnen. Ook de industrie is enthousiast, wat resulteert in een boekingsdeal met AT Productions. Hierdoor krijgt de band steeds vaker de mogelijkheid om zich ook op de grotere podia en festivals te laten zien. Eind 2011 speelt F zich opnieuw in de kijker met de kerstsingle ‘First of Noel’. De provocerende en humoristische video trekt de aandacht van diverse populaire blogs en het nummer belandt zelfs op de playlist van SkyRadio. In maart 2012 is F toe aan de 12e release binnen hun vernieuwende concept. Tijd voor een album! Dit album wordt op 24 maart in de Melkweg gelanceerd en draagt de naam ‘Famous’. De nieuwe single 'Foto's van jou en mij (flits)' levert wederom de nodige aandacht op voor de band en dat leek ons een goede reden om weer ens met de band bij te praten. Wil je meer info over F dan kun je kijken op: www.fmusic.nl.

Foto: http://www.fmusic.nl

Daarnaast hebben we een interview met de Bossche singer/songwriter Christian Valenteijn. Hij geeft op 7 september een optreden onder de noemer Chris Valentine & Friends in de Azijnfabriek in 's-Hertogenbosch. We gaan hier met Chris over praten en hebben vrijkaartjes voor dit optreden. Chris maakt pop/rockmuziek en timmert in Nederland al geruime tijd aan de weg. Zo was hij met diverse bands te horen en te zien op de Nederlandse radio en podia. In november 2010 reisde hij af naar Londen om daar met producers Arno Guveau en Steve Honest een aantal songs op te nemen welke in het voorjaar van 2011 zijn  uitgebracht. Op het podium word Chris bijgestaan door: Bram van Leijsen op Bass,Giancarlo Cascu op Drums en Shaun Marshall op Gitaar. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over Christian Valenteijn dan kun je kijken op zijn Facebook-account.

Foto: http://nl-nl.facebook.com/pages/Chris-Valentine/128594453848304

Vorige week stond de band Awash in de studio van Radio A-FM en kondigde toen al hun nieuwe videoclip. Helaas mochten ze daar verder nog niets over zeggen. Voor ons een reden om weer contact op te nemen met de band en meer over de videoclip te horen. Daarnaast hebben we ook nog een exemplaar van het album 'Turn The Lights''  om gratis en voor niets weg te geven aan een luisteraar. Awash is een Brabantse band die semi-akoestische pop/rock maakt. Dit bracht ze al op festival Breda Barst, Parkfeest Oosterhout, voorprogamma James Walsh (Starsailor), 013, Mezz en verschillende optredens op nationale radio (3FM, RADIO 2). De muziek van deze vijf heren omvat een grote variatie aan prachtig afgeronde nummers die ieder hun eigen verhaal vertellen. Soms onbewolkt, dan weer melancholisch, maar boeiend in zowel het klein als het groot. Lyrisch, breekbaar, steeds gebracht met volle overgave en een energie die aanstekelijk werkt op ieder die hen aanschouwt. Uniek in zijn soort door o.a.de krachtige stem van de zanger en het fretloze basgeluid van de bassist (ex-Jane Doe). Tijdens live-optredens bij 'Nachtegiel' en 'Ekdom in de nacht' van 3FM werd Awash vergeleken met o.a. Editors, Racoon en R.E.M, maar de sterke eigen sound blijft bewaard. In 2011 kwam de EP 'Inner Drive' uit die lovende recensies ontving. "...de heilspellende drive van deze tweede ep suggereert dat er nog veel moois gebeuren gaat. Dat kan haast niet uitblijven, want daar is Awash, met dit repertoire en deze sound, gewoon te goed voor." (bron: musicfrom.nl) In 2013 maakt Awash de verwachtingen meer dan waar met het debuutalbum 'Turn The Lights'. In Joosten in het Weekend hebben we hier veel aandacht aan besteed en het leek ons dan ook leuk om het nieuwe radioseizoen 2013 - 2014 te starten met live muziek van Awash in de studio. Wil je meer info over Awash dan kun je kijken op: www.awash.me.

Foto: http://www.awash.me

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .