Zaterdag 21-09-2013

Zaterdag 21 september kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend. Zoals gewoonlijk brengen we je weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast hebben we dit keer weer twee interviews gepland staan.

We hebben namelijk een interview met de Rotterdamse rockband Heavylight. De bandleden hebben al op vele kleine en grote podia en festivals in Nederland en daarbuiten gespeeld. Ze besloten samen een band te formeren en in augustus 2011 ontstond HeavyLight. En met succes! Allart (lead zang – gitaar), Dylan (toetsen – zang), Sander (bas – zang) en Jerry (drums – zang) stuwen deze band naar grote hoogten. Botsend. Elkaar versterkend. Opzwepend. Ingetogen. Met uitlopers van lange, lyrische lijnen. Maar altijd pakkend. Zowel heavy als light. HeavyLight! Een optreden van HeavyLight vergeet je niet snel. Emotioneel en energiek. En altijd interactief met het publiek. HeavyLight maakt grote podia klein en kleine podia groot. Op 22 februari 2013 werd de eerste single “HEY” uitgebracht. Vrijwel meteen wordt de single opgepikt door enkele DJ’s en in een maand tijd speelt HeavyLight 9 keer live op 3FM. Zo zijn ze te gast bij Herman, Rob, Ingrid, Lieke, Sander, Giel en anderen. “HEY” wordt ook opgepikt door Radio 538. Na een show bij Frank Dane nam HeavyLight deel aan de actie “Radio 538 voor Warchild” in Heerenveen. Op 31 maart werd HeavyLight door 3FM tot Serious Talent gekozen. HeavyLight heeft een on-Nederlandse Nederlandse stijl. Gevoelsmuziek. Met een vleugje Muse, een link naar Kings of Leon, een vlaagje Pink Floyd, maar ook dubstep en een paar vette covers gaan ze niet uit de weg. Smaak en Smoel. HeavyLight! Wij zijn wel benieuwd naar deze band en dat is voor ons een reden om aanstaande zaterdag contact met ze te zoeken. Wil je meer info over Heavylight dan kun je kijken op: www.heavylight.nl.

Foto: http://www.heavylight.nl © Adrian Kuipers

We hebben namelijk een interview met de Utrechtse rockband The Maureens. Na flink wat speeluren te hebben gemaakt met bands als Silence is Sexy, Mr. Love and the Stallions en Brown Feather Sparrow vonden de leden van de Utrechtse band The Maureens elkaar in een gezamenlijke liefde voor melodieuze, 60′s geënte pop. Eindeloos kunnen Hendrik-Jan de Wolff (zang, gitaar), Bas van de Looy (zang, gitaar), Ernst van der Wal (gitaar, mandoline, zang), Jan-Paul de Bondt (toetsen, zang), Ben Kalb (basgitaar) en Stefan Broos (drums), luisteren naar lp’s van bands als The Beach Boys, the Posies en Big Star. De invloed van die bands is te horen. The Maureens maakt pakkende popliedjes met een stortvloed aan soepele melodieën, een vol gitaargeluid en zonnige harmonieën, vaak vier of vijf stemmig. Deze Beach Boys-achtige koortjes krijgen daarom ook een ereplaats in de speelse pop van the Maureens. In de nazomer van 2012 werd debuutalbum ‘the Maureens’ opgenomen met Remko Schouten (bekend als producer van Bettie Serveert en Stephen Malkmus). Guy Bours (ex- Alamo Race Track) drumt op het album. In een krappe 35 minuten worden dertien liedjes gepresenteerd die zich kenmerken door een zomerse sfeer en een puntige sound. Op 14 september wordt het debuutalbum gepresenteerd in Ekko (Utrecht), waarna de band onder andere tijdens de Popronde te zien en te horen is. Officiële debuutsingle Outta Sight is westcoast-gitaarpop volgens het heerlijkste zoete boekje, inclusief de koortjes en warm ronkende gitaren van Teenage Fanclub, Surfer Blood en The Thrills, om maar enkele soortgenoten te noemen. (Kicking the Habit). Met muzikanten die een verleden hebben in bands als Silence Is Sexy, Alamo Race Track, Mr Love and the Stallions en Brown Feather Sparrow, mag je gerust spreken van een Utrechtse superband. Als de bandleden dan ook nog aangeven beïnvloed te zijn door The Beach Boys, The La's, The Posies en Big Star en het hebben over vier- of vijfstemmige koortjes, worden we helemaal blij! (3voor12Utrecht). De release van het debuutalbum is voor ons een reden om eens een keer contact te zoeken met de band. Wil je meer info over The Maureens dan kun je kijken op: www.themaureens.com.

Foto: http://www.themaureens.com © Titia Hahne

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .