Zaterdag 12-10-2013

Op zaterdag 12 oktober kun je ook weer luisteren naar Joosten in het Weekend. Ook dit keer brengen we je weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Dit keer hebben we een telefonisch interview en we hebben ook weer een band te gast in de studio. Zij gaan een aantal nummers live spelen.

We gaan rond 18:30 uur praten met Tim Vantol. Tim speelde in verschillende punkrock en hardcore bands. Tijdens soundchecks kon je hem echter vaak akoestische liedjes horen zingen en spelen. Hoe diep die liedjes gingen, werd duidelijk op het moment dat hij begon met het schrijven van zijn eigen akoestische muziek. De nummers lijken gedrenkt te zijn in de vertrouwde geur van ochtendadem die nog steeds sterft van de whisky van de avond daarvoor. Dat rook echter nog nooit zo goed. Pronken met zijn drang om te leven net een beetje meer te leven dan we de laatste tijd gedaan hebben en een rusteloosheid dat maakt dat de jeugd van vandaag eruit ziet als een stelletje oude mannen die domino spelen in het park. Hier is een man die iedereen raakt die bereid is te luisteren. Een interessant gegeven en verhaal en dat leek ons een goede reden om eens te gaan praten met Tim. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over Tim Vantol dan kun je kijken op www.timvantol.com.

Foto: http://www.timvantol.com

De band Duncan Idaho is dit keer namelijk te gast. “Intens, dynamisch, gelaagd en; wie is dat meisje?” zijn de eerste reacties van het Nederlandse publiek. Vanaf het eerste album ‘Echolocation’ is de band bezig met een solide opmars. Dit bleef niet onopgemerkt en de band tekende een deal met ‘Moon Records.’ Met een teen in het verleden en het hoofd in de toekomst is er samen met producer Wouter Budé (o.a. Navarone, Hunting The Robot & Major Tom) vijf maanden gewerkt aan het tweede album: ‘The Event Horizon.’ Hun muziek in de studio uitbouwend naar een vintage en tegelijkertijd tijdloze sound. Ondersteund door catchy hooks, strakke ritmes, subtiele elektronica en in elkaar verweven gitaarlijnen. Overkoepeld door aangrijpende samenzang van man en vrouw. De roots liggen in de punkrock maar er werd vooral geluisterd naar de meesters van de sixties en seventies. Het resultaat is te beluisteren via alle grote download/streaming portals. Zaterdag speelt de band een viertal nummers live in de studio. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over Duncan Idaho dan kun je kijken op www.duncanidaho.nl .

Foto: http://www.duncanidaho.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .