Zaterdag 26-10-2013

Op zaterdag 26 oktober kun je ook weer luisteren naar Joosten in het Weekend. Ook dit keer brengen we je weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We hebben dit keer twee interviews gepland staan.

We gaan rond 18:30 uur praten met de band Wooden Saints. In 2012 oogstte Wooden Saints lovende kritieken met I Know Why Your House Is On Fire ('Prachtalbum' - Nu.nl; 'Mooi' - Oor; 'Heerlijke, kleurrijke veelzijdigheid' - Musique). Het debuutalbum is, hoewel er lustig gebruik werd gemaakt van het muzikale kunnen van vrienden en bekenden, vooral te typeren als een knutselwerk van Arjen de Bock en Viktor van Woudenberg. Tijdens de eerste tour, die de Saints voerde langs prachtpodia zoals Paradiso, Parkpop, De Wereld Draait Door, Oerol en maar liefst drie Bevrijdingsfestivals op één dag, transformeerde de waaier aan muzikanten geleidelijk tot een vaste, goed op elkaar ingespeelde club. Het nieuwe album You Were The One Who Volunteered kwam tot aanzijn op een bijzondere plek: Silence du Monde; een landhuis in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug. In de met visgraatparket bevloerde woonkamer annex studio ontstond en ontwikkelde zich het album in één vloeiende beweging. Voor de opnames werd niet gerepeteerd; arrangementen ontstonden al spelend. Het doel hiervan was om de liedjes te vangen op het moment dat ze voor het eerst hun definitieve vorm aannamen. Veel tijd was er niet voor nodig. Viktor: 'Als je snel en in een groep werkt focus je als vanzelf op de juiste dingen. Iedereen in deze band is zich ervan bewust dat wat op persoonlijk niveau een fout is, in het grote geheel juist kan bijdragen aan de zeggingskracht.' Op You Were The One Who Volunteered is dat te horen. Op enkele details na is de plaat live ingespeeld. Levendig en rafelig, gelaagder en met meer samenhang dan het debuutalbum. 'Vaak wordt de coherentie tussen de verschillende nummers op een album pas tijdens het mixen gecreëerd. Wij wilden dat al tijdens de opnames doen. Door veel instrumenten tegelijk in dezelfde ruimte op te nemen hoor je gewoon een band die samenspeelt. Deze plaat zegt in die zin veel meer over wie wij zijn.’ Het uitkomen van het nieuwe album leek ons een goede reden om weer eens bij te praten met Wooden Saints. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over Wooden Saints dan kun je kijken op www.woodensaints.net.

Foto: http://www.woodensaints.net © Mcklin Fotografie

We gaan rond 19:30 uur praten met de band A Silent Express. A Silent Express is een Nederlandse popgroep die zich heeft laten inspireren door o.a. Duran Duran en Simple Minds. De groep bestaat uit frontman Rik Annema zang gitaar , Sanne Meems drums en de broers Dirk Sander Kooistra basgitaar en Henk Jan Kooistra toetsen . Sinds de zomer van 2008 werd fulltime gewerkt aan nieuw repertoire in een afgelegen loods in Friesland. Naast het schrijven aan nieuwe nummers wordt er volop door Nederland getoerd in een oude ambulancebus. Van de Melkweg en Paradiso in Amsterdam naar de Tilburgse 013 en via de studio's van 3FM richting het Groningse festival Noorderslag. Kilometers maken, daar gaat het bij ASE om zowel op de weg, op het podium als in de studio. Opgemerkt worden lijkt dan slechts een kwestie van tijd. Dat gebeurt dan ook in het najaar van 2009. Op uitnodiging van producer Holger Schwedt Blof, Anouk, Van Velzen bivakkeert de groep ieder weekend in zijn studio in Baarn. Al snel blijkt dat dit een gouden match is. In Maart 2010 is de interesse gewekt van muziekmaatschappij 8ball Music Alain Clark, Miss Montreal, Bertolf . Nog geen maand later wordt er champagne gedronken tijdens de ondertekening van een volwaardig artiestencontract bij dit jonge, onafhankelijke label. Een reuzenstap die de weg naar serieus landelijk en buitenlands succes mogelijk moet maken voor deze band. De eerste single van A Silent Express krijgt de titel "Will I Be Around" mee en verschijnt begin mei 2010. De videoclip voor deze eerste radiosingle werd geschoten met de in New York en Amsterdam woonachtige fotografe en regisseuse Stephanie Pistel Duran Duran, The Black Eyed Peas, DJ Ti� sto, Robbie Williams . Zij staat ook garant voor de waanzinnige fotografie van de groep. In juni staat de band op verzoek van Neerlands grootste rockact KANE in het voorprogramma van deze band tijdens hun concert op het Java Eiland in Amsterdam, net begonnen aan de landelijke opmars en direct optreden voor 15.000 man. In september 2010 komt de tweede single uit. “I Never Saw This Coming” is opnieuw een radiohit en weer is de videoclip van de hand van Stephanie Pistel. Op 5 november 2010 komt het debuut album “Now!” uit. De band doet twee uitgebreide clubtours en is vaak op bezoek bij de grote Nederlandse radiozenders om o.a. hun derde radiohit op rij ‘I Can’t Say, I Wasn’t Afraid’ te promoten. De hele zomer van 2011 staat in het teken van de grote festivals. Met een vers Duits contract bij de gerenommeerde Duitse platenmaatschappij SPV op zak gaat de groep in 2011 de markt bij onze oosterburen veroveren. De band bracht vorige week een nieuwe en opvallende single uit: Starborne. Dat leek ons een goede reden om eens te gaan praten met A Silent Express. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over A Silent Express dan kun je kijken op www.asilentexpress.nl.

Foto: http://www.asilentexpress.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .