Zaterdag 09-11-2013

Ook op zaterdag 9 november kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend. Dit keer brengen we je zoals gewoonlijk weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We hebben dit keer twee interviews gepland staan.

Rond 18:30 uur zoeken we contact met de Haagse rockband Taymir. Taymir maakt authentieke pop songs in de beat traditie van de 60's, maar dan met de ballen van de Arctic Monkeys en het venijn van de Strokes. Eerder al maakten Quinten Meiresonne en Bas Prins samen de Haagse podia onveilig met The Consolers, onvervalste 60's pop. Nooit eerder maakte een Haags bandje zo'n razende start. Met een internationale platendeal in het vooruitzicht trokken de mannen de sterker eruit... 'We hadden het gevoel dat het tijd was voor NIEUWE muziek en wilden voorkomen dat The Consolers een soort 60's gimmick zouden worden' Aldus, Quinten. Begin 2013 kwam die nieuwe muziek, met Harrie Roelse op drums en Mikkie B Wessels op gitaar viel alles op zijn plek, Taymir was een feit! No-nonsense popsongs met een kop en een staart, vloeien voort uit de Consolers ervaring en met Mikkie B en Harrie groeien deze uit tot aanstekelijke Indie Pop knallers. 2013 staat volledig in het teken van het schrijven, uitwerken en opnemen van het eerste Taymir album, wat op 25 oktober 2013 is verschenen. Nu is er volop aandacht voor deze band en dat leek ons een goede reden om eens met ze te gaan bellen. Wil je nu al meer over hen weten? Kijk dan op de website: www.taymir.nl.

Foto: http://www.facebook.com/taymirmusic

Rond 19:30 uur gaan we bellen met de Utrechtse band Small Supernova. Small Supernova speelt Engelstalige rauwe, catchy liedjes met een bite die teruggrijpt naar mid-jaren negentig. De naam Small Supernova is voortgekomen uit een gelijknamig nummer van de Belgische band ‘Metal Molly’. Dit nummer van dit kaliber muziek staat symbool voor de muziek die Small Supernova maakt en is dan ook niet alleen een vernoeming maar tegelijk een ode aan de band en het tijdperk waarin deze muziek hoogtij vierde. De band is vooralsnog niet van plan een album uit te brengen. Zij zijn iets veel groters van plan! Het komende jaar gaat de band elke twee maanden, (digitaal) twee nummers uitbrengen die iedere keer door een andere producer zijn opgenomen. Op deze manier wil Small Supernova de verschillende geluiden van de Nederlandse popmuziek verkennen. 
Producers zullen een prominente rol gaan spelen in de komende werken van Small Supernova. Samenwerkingen met grote en minder grote producers als: Remko Schouten (Voicst/Bettie Serveert/Claw Boys Claw), Joep van Son (The Sugarettes), Shai Solan, ieder geroemd om hun productiestijl, hebben volgens de leden de verwachtingen meerszins overtroffen. De knoppenkoningen hebben grootse vrijheid wat leidt tot een divers en vooral een telkens fris geluid. Daarnaast toont de aanpak dat de vier het experiment niet schuwen en de confrontatie durft op te zoeken met andersdenkende muzikale breinen. Het is al weer een tijde geleden dat we met ze spraken, dus een goede reden om weer eens met ze bij te praten. Wil je nu al meer over Small Supernova weten? Kijk dan op de website: www.smallsupernova.com.

Foto: http://www.smallsupernova.com

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .