Zaterdag 14-12-2012

Op zaterdag 14 december kun je niet luisteren aar Joosten in het Weekend. Radio A-FM staat namelijk op vrijdag 13 december vanaf 9:00 tot zaterdag 14 december 18:00 uur in de Etalage van Ballegooyen Modes voor de actie Glazen Etalage. Dit alles met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie van 'Het Glazen Huis' van 3FM in Leeuwarden. Zij hebben als doel gesteld om zoveel mogelijk geld op te halen om acties van het Rode Kruis ter voorkoming van sterfte van kinderen aan de gevolgen van diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag. Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.

Radio A-FM sluit zich dus aan bij de actie van 3FM en probeert in 33 uur tijd middels het maken van radio en televisie zoveel mogelijk geld op te halen. Het geld wordt uiteraard naar het Glazen Etalage in Leeuwarden gebracht.

Tijdens de Glazen Etalage zal er een afwisselend programma zijn bestaande uit live muziek van bands als: Awash en Daybroke, maar diverse gasten in de studio.

Donaties voor deze actie zijn natuurlijk erg welkom. Kijk hiervoor op: www.glazenetalage.nl.