Zaterdag 04-01-2014

In het nieuwe jaar keert Joosten in het Weekend na een aantal weken met andere activiteiten (waaronder de radio-actie Glazen Etalage en de Laatste week van het Jaar) weer terug. Op zaterdag 4 januari kun je dus weer luisteren naar Joosten in het Weekend op Radio A-FM. Tussen 18:00 en 20:00 uur brengt Kevin je zoals gewoonlijk weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We hebben twee interviews gepland staan.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de Limburgse band Afterpartees. Na jarenlang de recalcitrante punkertjes uit te hebben gehangen komen de jongens van Afterpartees er op latere leeftijd eerlijk voor uit dat ze eigenlijk ook heel veel van popmuziek houden. Deze band bestaande uit vijf bandleden maakt een mix van 70's punk, powerpop en garage. De debuut EP is onlangs uitgekomen en de aanstekelijke single First/Last is hiervan afkomstig. Op 18 januari speelt de band op Noorderslag en aanstaande zaterdag gaan wij al nader kennis met ze maken. Wil je nu al meer over Afterpartees weten? Kijk dan op de website: www.afterpartees.com.

Foto: http://www.afterpartees.com

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de band Coppersky. Een stel eigenwijze maar toch relatief bescheiden setje broers besteeg in 2011 het toneel van de bandcultuur. Dit na anderhalf jaar zwoegen, opgesloten in een clichématige fabriekshal, waar zij de dood in de ogen keken. De drang naar erkenning maakte dat de heren op zoek gingen naar behapbare melodieën die de massa zonder blinken kon slikken. Kort daarna verleidde het nog onderontwikkelde bandgeluid de 3voor12 luisterpaal en een paar 3FM DJ's. Dit bracht de vier mannen op zeer diverse podia. Tijdens de Popronde in 2012 mocht de band verder rijpen en gooide het de zichzelf opgelegde schroom van zich af. Ze overleefden de wetmatige uitgekauwde principes van band zijn en het schouwspel van artistieke macho's werd als een brandend schip achtergelaten. De drang naar nostalgie en rauwheid resulteerde in een schrijfproces dat zich wortelde in broederschap. De toon was gezet en de koers wees naar Warning Studios waar ze met producer JJJ Sielcken en engineer Bjorn Warning zich zes dagen lang in een creatieve storm van muziek en vriendschap bevonden, waarbij zoete en bittere herinneringen als brandstof fungeerden. Het verhaal van Coppersky kreeg een nieuw hoofdstuk toen jeugdvriend Benjamin, teruggekomen van een wereldreis, de vier broers kwam versterken. De vijf mannen beginnen nu te wennen aan het gegeven vaderschap en presenteren met trots hun debuutalbum, 'Relief, be around the bend'. Laat de hemel nu maar vallen. Aanstaande zaterdag gaan wij nader kennis met ze maken. Wil je nu al meer over Coppersky weten? Kijk dan op de website: www.coppersky.nl.

Foto: http://www.coppersky.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .