Zaterdag 25-01-2014

Zaterdag 25 januari kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend op Radio A-FM. Tussen 18:00 en 20:00 uur brengt Kevin je zoals gewoonlijk weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast hebben we dit keer twee interviews gepland staan.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de band Long Conversations. “Long Conversations” is de band van Olaf Caarls, waar hij (zoals voorbeelden Ryan Adams en Neil Young) folk muziek koppelt aan een meer rock en indie geluid, begeleid door zijn zogenaamde “Closet Orchestra”: bas, piano, cello, trombone, mandoline en percussie kleden zijn nummers subtiel (en minder subtiel) aan. Begonnen in 2007, verovert hij met zijn eerste EP (Groningen) een plaats in de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland – die hij ook meteen maar wint – een plaats in de line-up van het rondreizende Popronde festival, en dringt, uiteindelijk, door tot de finale van de Grote Prijs van Nederland. Met de door de Grote Prijs van Zuid-Holland geboden mogelijkheden nemen Long Conversations and the Closet Orchestra hun debuut-album, ‘The Getaway’ op, een in alle opzichten adolescent album, dat wordt geprezen om de sterke teksten, en melancholische sfeer. Opnamen voor een nieuwe EP – I’ll Be Drunk When You Call – volgden daarop. Voor deze EP riep de songwriter de hulp in van Elliott Smith’s “Dead Soldiers”, die de band begeleidden bij het schrijven van de nummers, en tevens de lay-out van de EP verzorgen. I’ll Be Drunk When You Call komt in de herfst van 2011 in beperkte oplage uit, waarna de band doorgaat met de opnamen van een tweede langspeelplaat. De band speelt sinds 2008 vele shows, groot en klein, waaronder voorprogramma’s voor onder meer a balladeer (ha, dat rijmt!) en Damien Jurado; het Bevrijdingsfestival Rotterdam; het Ontzettend Leiden festival, in Desmet Live op Radio 5 en op Werfpop in Leiden. In 2010, 2011 en 2013 volgen ondermeer tours in België, Duitsland, Zwitserland en Italië. De band is in 2013 voor de derde keer (een record!) geselecteerd voor het rondreizend festival van de Popronde. Long Conversations is niet te boeken voor feesten en partijen. Begrafenissen worden in overweging genomen. Aanstaande zaterdag gaan wij nader kennis met Long Conversations maken. Wil je nu al meer over de band weten? Kijk dan op de website: www.longconversations.nl.

Foto: http://www.longconversations.nl

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de band Bells Of Youth. Bells of Youth bestaat uit vijf langharige muzikale dames, die begeleid door meerdere instrumenten bloedmooie liedjes zingen. Nou moet je wel van extreem norse huize komen om daar niet al warm van te worden, maar anders is het wel hun unieke meerstemmige samenzang die elke grijze wolk in zonneschijn verandert. De liedjes zijn een combinatie van lentebloesem en makke lammetjes en iets waarvan je spontaan zin in whisky en sigaretten krijgt. Noem het ‘indiepop’, of ‘harmonische folkrock’, of verzin zelf iets, de optredens van Bells Of Youth staan in ieder geval garant voor een glimlach op je gezicht. De band is ontstaan uit een hechte vriendschap en die intimiteit is tijdens hun optredens duidelijk te voelen. Gelukkig uiten de vrouwen van Bells of Youth hun vriendschap niet in gekwebbel boven een plens verse muntthee, maar in pakkende liedjes. Liedjes die elke vastgeroeste heup een swing geven waar Elvis nog wat van had kunnen leren. Na het uitbrengen van de EP New Days en succesvolle shows in de Popronde werkt Bells of Youth momenteel aan haar debuut album. Aanstaande zaterdag gaan wij nader kennis met Bells Of Youth maken. Wil je nu al meer over Bells Of Youth weten? Kijk dan op de website: www.bellsofyouth.nl.

Foto: http://www.bellsofyouth.nl © Eveline Vroonland

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .