Zaterdag 15-02-2014

Op zaterdag 15 februari is Joosten in het Weekend weer te beluisteren op Radio A-FM. Tussen 18:00 en 20:00 uur wordt je door Kevin weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We kunnen je nu alvast één interview melden.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de band Model Depose. Model Depose zijn ‘the New Romantics’ van nu. De identiteit van dit Groninger gezelschap vertoont nogal wat raakpunten met de donkere new wave uit de postpunkperiode zoals die werd voortgebracht door bands als The Cure, Depeche Mode en Joy Division. Die stilistische verwantschap valt zeker niet te ontkennen, maar langer luisterend ontdek je óók dat er veel meer aan de hand is bij deze electrowave band. Onder de oppervlakte broeit er een veelheid aan stijlen, invloeden én een eigentijdse twist. Strakke, spacy synthersizergeluiden, stevige drums, wavy maar ook rockende gitaarpartijen en melodramatische zanglijnen kenmerken de poppy songs van Model Depose, die zich stuk voor stuk in je oor nestelen.De geschiedenis van Model Depose reikt ver terug. Al vóór de oprichting speelden de bandleden samen in elektronische doom- en gothic-metalbands en experimentele ambient-noise settingen. Met de release van hun eerste EP in 2011 trad Model Depose voor het eerst naar buiten. In eerste instantie met ‘Nikita’ als ruggengraat van de band: de bandcomputer die voor de drums wordt ingezet. In de loop van 2012 besloot de band verder te gaan met een livedrummer in combinatie met pulserende elektronica. Met deze huidige opstelling weet de band in muziekpodia zoals de Melkweg,P60 en het Patronaat energieke uptempo popsongs neer te zetten die moeiteloos worden afgewisseld met ingetogen nummers vol emotie. In het begin van 2013 veroverde Model Depose de tweede plek in de Demodock-nale van Eric Corton’s muziekplatform Cortonville en werden ze geselecteerd voor de Popronde. In het najaar van 2013 zal hun nieuwste wapenfeit worden gepresenteerd, de EP ‘Nightwatch’. Voor deze EP werkte Model Depose samen met de Duitse producer Malte Lahrmann. Met als resultaat dat hun sound catchyer dan ooit is. Met Nightwatch proberen deze ‘nieuwe romantici’ de harten van het Nederlandse publiek voor zich te winnen tijdens hun clubtour. Dansbaarheid troef! Het nummer 'Beam of Light' hoor je nu al regelmatig voorbij komen bij Joosten in het Weekend. Dat leek ons een mooie reden om nader kennis te maken met Model Depose. Wil je nu al meer over de band weten? Kijk dan op de website: www.modeldepose.nl.

Foto: http://modeldepose.bandcamp.com

Rond 19:30 uur nemen we contact op met Stefany June. De Enschedese singer/songwriter Stefanie Martens komt op het conservatorium de huidige bandleden tegen en zetten samen het bandje Stefany June op. Vrolijke meezing pop die doet denken aan The Asteroids Galaxy Tour en Feist. In het voorjaar van 2014 komt het debuutalbum van Stefany June uit. Vlak voordat deze uitkomt, brengt ze de Cozy Cat EP uit. De Cozy Cat EP staat vol ballads en laat daarmee een andere kant zien van Stefany June. "Ik hou ervan om het podiumbeest uit te hangen. Op het podium dans ik graag en ga ik helemaal los. Maar ik denk dat dit het moment is om mijn andere kant te laten horen. Zo vlak voor kerst, een tijd waarin mensen vaak 's avonds gezellig binnen op de bank zitten," aldus Stefany June. De Cozy Cat EP is een klein voorproefje van haar debuutalbum. De muziek van Stefany June heeft een sterke binding met popmuziek. Het bevat een beat die solide, springerig en melodieus is en daardoor blijft die beat hangen. Voor je het weet, zing je mee met de teksten. Het is ruwheid van het karakter en energie om de muziek gestalte te geven en dat alles in combinatie met een strakke live show. Het resultaat is een brullende en beestachtige show met een zoete nasmaak. In de afgelopen 2 jaar gaf Stefany June live optredens in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, inclusief optredens bij De Wereld Draait Door, op het Hard Rock Calling Festival in Londen Hydepark (met Bon Jovi en Kaiser Chiefs) en als supportact van de Astroid Galaxy Tour. De in november 2011 uitgebrachte EP 'Dibadi' bracht ons een voorproefje van wat een studio kan doen voor deze muziek en smaakte naar meer. Via crowdfunding financierde Stefany haar debuutalbum en deze zal op korte termijn verschijnen. Dat leek ons een mooie reden om nader kennis te maken met Stefany June. Wil je nu al meer over de band weten? Kijk dan op de website: www.stefanyjune.com.

Foto: http://www.stefanyjune.com © what a youthful picture

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .