Zaterdag 15-03-2014

Op zaterdag 15 maart kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend. Tussen 18:00 en 20:00 uur kun je dan weer afstemmen op Radio A-FM en wordt je door Kevin weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We hebben dit keer weer twee interviews.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de band Milkbar. Via obscure contactadvertenties vonden vijf muzikanten elkaar in Amsterdam: Antonio, de broers de Beurs, Kim en de van oorsprong Ierse frontman Chris Murphy. Samen werden ze Milkbar, vernoemd naar de melkbar uit Stanley Kubrick’s spraakmakende film ‘Clockwork Orange’. Milkbar opende haar deuren met de debuutsingle ‘Accident’. Het nummer werd direct opgepikt door 3FM en was veelvuldig te horen in diverse televisieprogramma’s en onder samenvattingen van Eredivisie Live. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en debuteerde in De Wereld Draait Door. Voor de videoclip van Accident werd de melk aangeleverd door niemand minder dan presentator Jeroen Pauw. Live maakte Milkbar veel vlieguren tijdens de Popronde, op festivals door heel Nederland, als support voor o.a The Deaf, 3FM Serious Request en op een stampend vol Museumplein tijdens de Uitmarkt. De debuutplaat ‘Monday Club’ verscheen eind 2012 bij [PIAS] Recordings. De band ging een exclusieve samenwerking aan met Agents After All en opende het nieuwe jaar met een succesvol optreden op het 3FM Serious Talent Stage tijdens Noorderslag. In april 2013 bracht Milkbar de nieuwe single ‘I’m a Soldier’ uit. Het nummer was drie weken lang Song of the Week op 3FM bij Timur en werd gekozen als Super Crazy Turbo Tophit door Coen & Sander. Gedreven, vol ambitie en bepakt met een energieke liveset en debuutplaat staat Milkbar nu te trappelen in de coulissen. De band lanceert aanstaande vrijdag 14 maart de nieuwe single 'I'll be okay' van een later te verschijnen tweede album. Daarom spreekt Kevin aanstaande zaterdag met de band. Wil je nu al meer over de band weten? Kijk dan op de website: www.milkbarmusic.com.

Foto: http://www.milkbarmusic.com

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de band Heavylight. De bandleden hebben al op vele kleine en grote podia en festivals in Nederland en daarbuiten gespeeld. Ze besloten samen een band te formeren en in augustus 2011 ontstond HeavyLight. En met succes! Allart (lead zang – gitaar), Dylan (toetsen – zang), Sander (bas – zang) en Jerry (drums – zang) stuwen deze band naar grote hoogten. Botsend. Elkaar versterkend. Opzwepend. Ingetogen. Met uitlopers van lange, lyrische lijnen. Maar altijd pakkend. Zowel heavy als light. HeavyLight! Een optreden van HeavyLight vergeet je niet snel. Emotioneel en energiek. En altijd interactief met het publiek. HeavyLight maakt grote podia klein en kleine podia groot. Op 22 februari 2013 werd de eerste single “HEY” uitgebracht. Vrijwel meteen wordt de single opgepikt door enkele DJ’s en in een maand tijd speelt HeavyLight 9 keer live op 3FM. Zo zijn ze te gast bij Herman, Rob, Ingrid, Lieke, Sander, Giel en anderen. “HEY” wordt ook opgepikt door Radio 538. Na een show bij Frank Dane nam HeavyLight deel aan de actie “Radio 538 voor Warchild” in Heerenveen. Op 31 maart werd HeavyLight door 3FM tot Serious Talent gekozen. HeavyLight heeft een on-Nederlandse Nederlandse stijl. Gevoelsmuziek. Met een vleugje Muse, een link naar Kings of Leon, een vlaagje Pink Floyd, maar ook dubstep en een paar vette covers gaan ze niet uit de weg. Smaak en Smoel. HeavyLight! Op zondag 16 maart presenteert de band het debuutalbum met de titel 'Your Kingdom'. Daarom spreekt Kevin aanstaande zaterdag met de band. Wil je nu al meer over de band weten? Kijk dan op de website: www.heavylight.nl.

Foto: http://www.heavylight.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .