Zaterdag 22-03-2014

Op zaterdag 22 maart kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend. Tussen 18:00 en 20:00 uur kun je dan weer afstemmen op Radio A-FM en wordt je door Kevin weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We kunnen je nu alvast één interview melden en later deze week volgt nog een interview.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de band Town of Saints. Het Nederlands/Finse Town of Saints is gevestigd in Groningen, maar daar is de band zelden te vinden. Begonnen als
straatmuzikanten in 2010, toen het stel Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) elkaar in Oostenrijk ontmoetten, is er sindsdien constant getourd door heel Europa. Dit jaar is de moderne folk-band aangevuld met Sietse Ros als drummer. In deze formatie speelden ze afgelopen januari zeven shows op Eurosonic/Noorderslag, waar ze getekend werden door het Utrechtse Snowstar Records. Het vele touren heeft hun shows goed gedaan; songs worden vol overgave gezongen door Harmen, begeleid door folky vioolspel van Heta en dansbare drumpartijen van Sietse. De traditionele folksound, aangevuld met moderne indierockelementen, leidde al tot vergelijkingen met Arcade Fire en Local Natives. Na twee EP’s in eigen beheer, kwam op 4 oktober het debuutalbum ‘Something to Fight With’ uit op Snowstar Records. Een album vol liedjes over worstelen met jezelf, om de wereld om je heen te begrijpen. Scherpe teksten met soms duistere onderwerpen over wat je moet doen met je leven als eind-twintiger, wanneer alles mooi, leuk en zinvol moet zijn en of dat wel wat uitmaakt. Maar in plaats van een zwartgallige ondertoon, probeert Ridderbos juist hoop, gelatenheid of pittig sarcasme in de strijd te gooien tegen de zware melancholie: “I guess it’s something you fight with”. Na de albumrelease volgde er een tour door Nederland, Duitsland en Italië. De band is op dit moment bezig met een clubtour door Nederland. Dat leek ons wel een goede reden om weer een keer bij te praten met de band. Wil je nu al meer over Town of Saints weten? Kijk dan op de website:www.townofsaints.com.

Foto: http://www.townofsaints.com © Ruben van der Meer

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .