Zaterdag 12-04-2014

Op zaterdag 12 april kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend. Tussen 18:00 en 20:00 uur brengt Kevin je op Radio A-FM weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We zijn nog druk bezig met het regelen van interviews en we kunnen nu alvast één interview melden.

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de band Novack. Novack is een Nederlandse band met leden uit Utrecht en Amsterdam. De band is een voortzetting van wat ooit Vladimir was.
Novack begon als duo, maar is inmiddels uitgegroeid tot een zeskoppige band. Het geheel klinkt als een mengeling van Elbow, The Notwist, eerder werk van Coldplay, en wijlen Vladimir. Novack is te omschrijven als stijlvolle, oprechte indiepop. In december 2009 werd Novack met het nummer Focus On Details door 3VOOR12 uitverkozen tot Hollandse Nieuwe, een halfjaar later volgde een succesvolle deelname aan het Unsigned Project van Muziek Centrum Nederland. Eind 2010 volgde een nominatie voor, en de winst van de 3VOOR12/Utrecht Awards in de categorie ‘meest veelbelovende artiest’. Novack debuteerde in 2011 met Sequences & Stills. De band deelde het podium met onder andere Moss, Tame Impala en Alamo Race Track en speelde live in DWDD en Club 3voor12 in Desmet studio's. Nu zijn ze terug met de opmerkelijke popplaat Arrivals. Had de Volkskrant het drie jaar geleden nog over ‘een spaarzame trompet’ en sprak Kicking the Habit van een ‘dromerige plaat’, nu is er geregeld sprake van over elkaar heen buitelende trombonesolo’s en feestelijke trompetpartijen. Toch zijn er ook momenten waarop het verleidelijk is weg te dromen en je mee te laten slepen door de muziek. Op Arrivals staan zonder uitzondering luisterwaardige nummers, uitblinkend in subtiele details en aandachtige arrangementen. Wij spraken de band in 2011 en zijn wel benieuwd naar al het nieuws rondom Novack. Dat is een reden voor ons om eens contact met ze te zoeken. Wil je nu al me
er over Novack weten? Kijk dan op de website: www.novack.nl.

Foto: www.novack.nl; © Inge Kattemolle

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .