Zaterdag 24-05-2014

Ook op zaterdag 24 mei kun je uiteraard luisteren naar Joosten in het Weekend. Tussen 18:00 en 20:00 uur brengt Kevin je op Radio A-FM weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We zijn nog druk bezig met het regelen van interviews, maar we kunnen nu alvast één interview melden.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de band Hunting the Robot. Hunting The Robot is een jonge afro-indierock formatie uit Eindhoven. Een EP (Our Ocean Is Illuminated) en een single (Get Pregnant) brachten hen bij De Wereld Draait Door, 3FM, op het podium met Kensington en Go Back To The Zoo en in talloze zalen. Na een extensieve schrijf- en opnameperiode kiest de band 2014 als het jaar om Nederland op z’n kop te zetten. Met een debuutalbum dat uitkomt bij PIAS, een optreden op Noorderslag, felle blazers, strakke percussie, Afrikaanse grooves en een Serious Talent sticker erbovenop is Hunting The Robot klaar voor de start. Wat de band eind 2009 bij elkaar bracht was een frisse DIY houding en fascinatie voor sound, grooves en structuur. Er lag al snel een zelf opgenomen EP klaar. Het bijtende Our Ocean Is Illuminated (2011) werd onverwachts door velen bejubeld en de band viel op door de energieke liveshows. Maar de smaak van de band veranderde; de inspiratie playlist die eerst bol stond van bands als Bloc Party en Foals werd langzaamaan opgeslokt door Nigeriaanse helden als Fela Kuti en bands als Yeasayer en TV On The Radio. De warme grooves waren gevonden. Na het hectische 2011 trok Hunting The Robot zich terug om te werken aan een debuutalbum. Met een succesvolle crowdfunding campagne (2000 euro aan donaties in 4 dagen tijd) kregen de drie heren de kans om hun sound uit te diepen in de zolderstudio. In DIY traditie koos Hunting The Robot ervoor om zelf te produceren en op te nemen. Een vrijheid die tot veel goeds heeft geleid. Binnen het intensieve proces bleek echter dat het beter was om zonder bassist verder te gaan. Hunting The Robot bleef bij de drie kernleden: Elvin Usidame (zang/gitaar), Gijs de Boer (gitaar) en Lloyd Usidame (drums). Het nieuwe geluid van Hunting The Robot omschrijven ze zelf als Groovy Afro Indie Rock. Alsof Fela Kuti in New York ging jammen met TV On The Radio. Alsof David Bowie erbij stond en aanwijzingen gaf. Alsof Frank Zappa voor de gitaareffecten zorgde. Alsof Dr.John met een glimlach toekeek. De debuutplaat is eclectisch, rock met branie, scherpzinnige teksten gezongen met complete overgave. Jasper van Vugt (OOR) zegt: ‘’De combinatie tussen indierock, soul en Afrikaanse muziek klonk nog nooit zo natuurlijk, opwindend en diepgaand als bij dit trio.’’ Met het debuutalbum op zak wordt 2014 het jaar waarin Hunting The Robot je meevoert. Met Noorderslag als startschot, Serious Talent als opbouw naar de release en een warme festivalzomer voor de boeg. De afrobeat vibes zullen live nog opzwepender worden wanneer de band twee saxofonisten en een percussionist meeneemt. Ga dit zien en ga dit meemaken. We spraken de band enige maanden geleden al een keer. Nu is het album enige weken uit en een tweede single. Een leuke reden dus om weer een keer bij te praten met de band. Nieuwsgierig geworden naar Hunting the Robot? Kijk dan op de website: www.huntingtherobot.com.

Foto: www.huntingtherobot.com

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de band Dudettes. Dudettes is een pop/rockformatie die wordt aangevoerd door Cynthia (gitaar), Ingrid (drums) en frontvrouw Zjoly (lead vocals). Debuutalbum ‘Subconscious’ ziet op 18 oktober 2013 het levenslicht en is geproduceerd in samenwerking met Martin Beusker in de Utrechtse Mailmen Studio. In de videoclip van Make It Loud, de eerste single van het album, zetten de rockchicks al feestend hun thuishaven Groningen op zijn kop. De clip overtuigt de Britse rockband Skunk Anansie om Dudettes uit te nodigen als support voor hun Nederlandse club tour. Het harde werken wordt door 3FM bekroond met de titel ‘Serious Talent’. Tweede single ‘How It Feels’ vormt de opwarmer in aanloop naar de release van het album en wordt vanaf de release onmiddellijk opgepikt door verschillende radio DJ’s. Tijdens een druk bezochte luistersessie in Plato laat Dudettes aan fans en genodigden een exclusief voorproefje horen van de rest van de liedjes. De soulvolle rocksound wordt positief ontvangen en krijgt erkenning van het publiek dat bekend is met het energieke live-geluid van de band. Dudettes is een veel gevraagde festivalband met een uitstekende live-reputatie. De vriendinnen Cynthia, Ingrid en Zjoly vormen een unieke driehoeksverhouding, waarbij zij live worden bijgestaan door bassist Jurgen Hakkeling. Sinds zijn vuurdoop op Eurosonic/Noorderslag 2012 hebben zij inmiddels samen vele festivals onveilig gemaakt, waaronder mainstage Bevrijdingsfestival Assen, Den Haag en Groningen, Paaspop, Uitmarkt Amsterdam en Zwarte Cross. De band bracht vorige week een nieuwe single uit met de titel 'Yes'. Dat leek ons wel een leuke reden om eens nader kennis te maken met de band. Nieuwsgierig geworden naar Dudettes? Kijk dan op de website: www.dudettes.nl.

Foto: www.ongekendtalent.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .