Zaterdag 05-07-2014

Op zaterdag 5 juli kun je voorlopig de laatste keer luisteren naar Joosten in het Weekend. We gaan genieten van een zomerstop en zijn zaterdag 23 augustus weer bij je terug. In deze voorlopig laatste Joosten in het Weekend brengt Kevin je op Radio A-FM tussen 18:00 en 2:00 uur weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast hebben we dit keer twee telefonische interviews gepland staan.

Rond 18:30 uur gaan we namelijk contact opnemen met de band Stillwave. De drie jongens van Stillwave kwamen elkaar 2 jaar geleden tegen in het Utrechtse studentenleven. Volledig autodidact op muzikaal gebied en niet gehinderd door enige kennis van de muziekindustrie besloot het trio een band te starten en de wereld in te trekken hun muziek. Na het afronden van hun masters zullen de jongens zich deze zomer volledig op de muziek storten. Stillwave is een jonge, ambitieuze band die bestaat uit zanger en bassist Marcel Jongejan, gitarist Michaël van Putten en drummer Adriaan Hogervorst. Het trio maakt muziek recht vanuit het hart en slaagt er met slimheid en kunde in hun muziek bij een breed en internationaal publiek op te laten vallen. Sinds de oprichting in 2012 bouwt Stillwave met een sneltreinvaart aan hun naamsbekendheid. De band speelde meer dan 60 shows in bekende zalen als Tivoli De Helling, Simplon en De Peppel en brengt op 22 mei hun zelfgetitelde EP Stillwave uit. Dit wordt gevierd met een releaseparty in Ekko. Bevriende acts Bodypolitics en Jor Mesin delen het podium met Stillwave. De release wordt voorafgegaan door een pre-release tour in Engeland met shows in Liverpool, Manchester en Londen. De shows in Engeland zijn een logisch gevolg van de internationale focus die Stillwave heeft. Single ‘Modes Of Transport’ beleefde in april de premičre op het hippe Berlijnse blog Nothing But Hope And Passion en werd ook opgepikt door diverse Engelse Blogs (Little Indie Blogs, Getting Near Dawn en Backseat Mafia). Het geluid van Stillwave is een rauwe en oprechte mix van alternative, new wave, post-punk en shoegaze. In reverb gedrenkte gitaren, karakteristieke zang en krachtige drums in combinatie met elektronica en synthesizers kenmerken het geluid van Stillwave. Recent werd de band vergeleken met The National, Tindersticks, Slowdive en Interpol. Wij zijn wel nieuwsgierig naar deze band en dat leek ons een goede reden om contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Stillwave? Kijk dan op de website: www.stillwavemusic.com.

Foto: www.stillwavemusic.com

Rond 19:30 uur gaan we namelijk contact opnemen met Michel van de band Gravel Town. Gravel Town staat voor rauwe, authentieke, eerlijke muziek, scherp als een mes en brengt u terug naar de Country, Rock & Americana muziek uit de afgelopen decennia. Urenlang rijden in de auto, de radio aan, door verlaten steden en uitgestrekte landschappen, stoppen bij een lokale truck stop voor wat koffie of een koel biertje. Denken aan gisteren, herinnerd aan Bruce Springsteen, John Hiatt, Bob Dylan en Tom Petty. Gravel Town vindt zijn oorsprong in 2007 toen de vier oorspronkelijke bandleden, Hans Glerum, Niels Vloemans, Martijn Ebben & Michel Ebben, werden uitgenodigd op te treden op Benátská Noc, een van de grootste muziekfestivals in de Tsjechische Republiek. Een grote kans voor de bandleden om hun reis te starten. Michel, als een singer-songwriter, hadden nogal wat nummers liggen die klonken alsof ze gewoon zijn geschreven waren voor Gravel Town. In de winter van 2007 begonnen ze met repeteren. Het optreden was een groot succes, zodat ze terugkeerde in 2008 en zichzelf 'The Plastic Shark Project’ noemde, vernoemd naar de plastic 'grote witte haai' die Michel op de eettafel in zijn huis had staan, tijdens hun eerste bandvergadering. De band bracht onlangs een eerste album uit met de titel ' From Grace'. Dat leek ons een goede reden om contact met ze te zoeken. Nieuwsgierig geworden naar Gravel Town? Kijk dan op de website: www.graveltown.com.

Foto: nl-nl.facebook.com/graveltown © Demet Köysüren

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .