Zaterdag 23-08-2014

Afgelopen zaterdag 18 augustus is het radioseizoen weer gestart op Radio A-FM met een live uitzending van de familiedag van voetbalvereniging Kozakken Boys. Aanstaande zaterdag 23 augustus starten we ook weer met Joosten in het Weekend op Radio A-FM tussen 18:00 en 2:00 uur . Kevin brengt je als vanouds weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast hebben we dit keer twee telefonische interviews.

We gaan namelijk contact opnemen met de band Paceshifters. Paceshifters laadt het huidige muzieklandschap op met een enorme hoeveelheid energie. Iedereen die hen de laatste 5 jaar heeft gezien kan dit bevestigen. Tijdens een van hun vele, vele optredens in clubs en bars of als voorprogramma voor bands als Deep Purple, 3 Doors Down, Triggerfinger en Therapie?, in een zweterige, stomende tent op Groezrock of Zwarte Cross of als dessert bij een Queens Of The Stone Age. Het toonaangevende muziektijdschrift "Oor" over de eerste single: "Als de plaat zo goed is als de single" Drone ", wordt 2014 zonder twijfel het jaar van de Paceshifters". 3FM maakte hen meteen Serious Talent voor deze zomer (veel Airplay en veel aandacht op het station). Het trio kan nauwelijks wachten om hun derde "kind" Breach te releasen, maar eerst speelden ze deze zomer op de meest belangrijke festivals, zoals Paaspop, Buma ROCKS, Zwarte Cross en PINKPOP! Op Buma ROCKS maakte de Paceshifters een enorme indruk op de internationale muziekwereld en speelde ze zichzelf naar een plek op de Deense showcasefestival „When Copenhell Freezes Over" in 2015. Wij zijn wel nieuwsgierig naar deze band en dat leek ons een goede reden om contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Paceshifters? Kijk dan op de website: www.paceshifters.com.

Foto: www.facebook.com/paceshifters © Gerard Rouw

 

Daarnaast nemen we contact op met de nieuwe band Jason Waterfalls. Jason Waterfalls is ontstaan uit het ter ziel gegane Deviation. In een nieuwe bezetting en met nieuwe energie zijn we dit jaar gestart met Jason Waterfalls en nu is daar ons eerste wapenfeit: Room for the Broken Hearted. “Go Go Jason Waterfalls”, zo gaat de soundtrack voortaan voordat de tent op z’n kop wordt gezet. Ongegeneerde catchy poprock is hoe men het beschrijft, met ongeremde gitaren en een beukende drumsound. Jason Waterfalls weet de rauwe energie van rock te combineren met goed doortimmerde powerpopharmonieën. In eerdere formaties speelden de heren van Jason Waterfalls al op alle Nederlandse kernpodia en waren ze een graag geziene gast bij 3FM, dus hoog tijd voor een vertaalslag naar 2014. Half september komt de hele EP uit, gevolgd door verschillende shows door het hele land! Dat leek ons een goede reden om contact met ze te zoeken. Nieuwsgierig geworden naar GJason Waterfalls? Kijk dan op de website: www.jasonwaterfalls.nl.

Foto: www.jasonwaterfalls.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .