Zaterdag 30-08-2014

Aanstaande zaterdag 30 augustus kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend op Radio A-FM tussen 18:00 en 2:00 uur . Kevin brengt je als vanouds weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast hebben we dit keer twee telefonische interviews.

We gaan namelijk contact opnemen met de band Trip to Dover. Trip to Dover is een alternatieve indie electro band uit Nederland. Zij maken voortstuwende, melodieuze songs met elementen uit rock, 80's synthpop en DJ-stijl elektro. De band werd in Brighton (UK) gevormd door zanger / gitarist Olga en synth-speler Johannes, die verhuisde nadat ze besloten hadden dat een carrière in de architectuur en de politiek niet was wat ze zochten. Vanaf toen hebben ze zelf twee EP's gereleased. In 2014 hebben ze hun derde EP gereleased. De EP is geschreven in de nasleep van hun terugkeer naar Holland mede als gevolg van het verlies van drie naaste familieleden aan kanker. De EP is getiteld ‚Kiss Fight Dance’ en staat voor de manieren om om te gaan met de tragedie en het leven in het algemeen. Live shows hebben altijd de kern van de ontwikkeling van de band gevormd. Soms treden ze op als duo, maar meestal als een drietal met een drummer. Ze toerde zo door vele landen in Europa en de Verenigde Staten. Wij zijn wel nieuwsgierig naar deze band en dat leek ons een goede reden om contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Trip to Dover? Kijk dan op de website: www.triptodover.com.

Foto: www.facebook.com/triptodover

 

Daarnaast nemen we contact op met broeder Dieleman. Broeder Dieleman maakt een eigenzinnige soort evangelie in Zeeuwse dialect. In 2012 bracht hij zijn debuut-album 'Alles is ijdelheid' uit, die hem als een opmerkelijke muzikant buiten de grenzen van zijn eigen provincie Zeeland op de kaart zette. Zijn nieuwe album, 'Gloria', is opgenomen in zijn woonkamer, terwijl de kinderen op school waren en vertelt het verhaal van een zoektocht naar helderheid in een verwarrende leven. Een verhaal, dat net als zijn debuut, wordt verteld in een Zeeuwse dialect. Zijn teksten hebben soms een vervreemdend effect die te wijten is aan zijn specifieke sound, maar ze komen smoes ongelooflijk dicht bij de gevoelens die broeder Dieleman probeert vast te leggen. De nummers op 'Gloria' gaan aan de ene kant over de kleine dingen in het leven, zoals vogelgezang en aalscholvers spelen een belangrijke rol - of onverharde wegen. Aan de andere kant gaat het album over gewichtige thema's als religie en liefde. 'Gloria' is soms donker en zwaar, maar ook zeer tevreden en altijd hoopvol. Dit contrast maakt het album tot een divers en zelfs opwindend geheel. In aanvulling op het Zeeuwse dialect is het Zeeuwse landschap een doorslaggevende factor in de muziek van broeder Dieleman: het alter ego van Tonnie, een rijzige gestalte met open armen uit de stad Middelburg. Hij spreekt over zijn omzwervingen door zijn woonomgeving: "Vanuit mijn huis kunt u gemakkelijk uit de stad lopen. Over de weg, of de volgende kleine onverharde wegen. Kerkepaden noemen mensen deze wegen. Onofficiële wegen, gevormd omdat mensen ergens naartoe willen en dat is de kortste route. Tegenwoordig, als je over deze kerkepaden loopt, geven ze je het gevoel dat het niet uitmaakt wanneer je ergens komt. "Net als een wandeling op zo'n kerkepad, straalt Gloria' nooit urgentie uit. Zowel de teksten en de muziek hebben de ruimte en de ruimte om te ademen. Het duurt zolang het moet, maar uiteindelijk bereikt elk nummer zijn doel. 'Gloria' is opgenomen in het huis van broeder Dieleman in samenwerking met producer Pim van de Werken en bevat bijdragen van Adam Casey (The Boy Who Spoke Clouds), Janine van Osta (oa Wolf In Loveland) en Ersha Sollgar. De banjo en gitaar zijn nog steeds aanwezig, maar een grote rol wordt vervuld door de piano. 'Gloria' zal worden uitgebracht op 5 september op het Nederlandse platenlabel Snowstar Records (I am Oak, Town of Saints en anderen). De release wordt gevierd met een album-presentatie in Middelburg en een landelijke tournee, met Bonnie 'Prince' Billy. Het uitkomen van het nieuwe album leek ons een goede reden om contact met broeder Dieleman te zoeken. Nieuwsgierig geworden naar broeder Dieleman? Kijk dan op de website: www.broederdieleman.com.

Foto: www.broederdieleman.com © Eduard Walhout

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .