Zaterdag 20-09-2014

Op zaterdag 20 september kun je luisteren naar Joosten in het Weekend tussen 18:00 en 20:00 uur op Radio A-FM. Kevin brengt je als vanouds weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We hebben deze zaterdag twee interviews ingepland, namelijk met respectievelijk Anthony's Putsch en Number Nine.

Als eerste zoeken we contact met Anthony's Putsch. In mei 2012 debuteerde Theun Supheert als zanger en liedjesschrijvermet Anthony’s Putsch. Anthony’s Putsch is een persoonlijke revolutie op de vierkante centimeter. Theun, al jaren actief als drummer, bewoog zich met deze formatie van het drumstel naar de frontmicrofoon. Hijneemt zijn beide zussen mee en brengt daarmee ook een kleine familiaire revolutie teweeg voor de Supheerts, die hun muzikale inborst tot dan toe goed geheim hadden gehouden.
Anthony’s Putsch maakte een vliegende start. De single The Worst Day werd veelvuldig gedraaid door Frits Spits en Hans Schiffers op Radio 2. Live werd er op de radio gespeeld bij o.a. Tros Muziekcafé en Nachtegiel. The Worst Day stond een half jaar lang in de Noord19, de hitlijst van Radio Noord en werd uiteindelijk uitgeroepen tot grootste hit van Groningen in 2012. Daarnaast werd er veel live gespeeld; onder meer op het Bevrijdingsfestival, Festival der Aa, Festifarm, Swingin’ Groningen, Eurosonic en Noorderzon.
In februari 2014 zag de EP Hapiness and Other Woes het levenslicht zien. Met daarop onder andere de single “King of the world”. Deze release gaat gepaard met een clubtour en een druk festivalseizoen. Het belooft opnieuw een intrigerende verzameling van onconventionele popliedjes te worden, over kinderlijke vreugde, vergeten verjaardagen en koude voeten.Wij zijn wel nieuwsgierig naar deze band en dat leek ons een goede reden om contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Anthony's Putsch? Kijk dan op de website: www.anthonysputsch.com.

Foto: www.anthonysputsch.com

 

Daarnaast nemen we contact op met de band Number Nine. Number Nine maakt catchy gitaarpop met invloeden van o.a. Supergrass, Crowded House, The Kooks en Fountains of Wayne. Met de 3FM Serious Talent-status op zak bracht de band in 2012 het debuutalbum ‘New Ways’ uit. De viermansband tourde vervolgens door Nederland en Duitsland, werkte ondertussen aan nieuw materiaal en creëerde met een nieuwe gitarist een volwassen en eigenzinnige livesound. Dit voorjaar nam de band haar tweede album op (‘Wiser Than Before’) dat 11 september 2014 uitkomt.Dat leek ons een goede reden om weer een keer bij te praten met deze band. Nieuwsgierig geworden naar Number Nine? Kijk dan op de website: www.number-nine.nl

Foto: www.number-nine.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .