Zaterdag 08-11-2014

Op zaterdag 8 november kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend tussen 18:00 en 20:00 uur op Radio A-FM. Kevin brengt je als vanouds weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We hebben dit keer een erg vol programma met  interviews met de band Backgammon, Sue the Night en Rob Klerkx & the Secret

Backgammon is een band uit het oosten van het land/ De Ermelose winnaars van het Studentenbandfestival Zwolle 2013 presenteren op 3 oktober met trots hun tweede EP ‘A walk back home’. De titelsong hiervan kwam kortgeleden binnen op nummer 4 in de alternatieve lijst van intothetune.com. Slechts vier jaar geleden kwamen de jongens bij elkaar en zijn inmiddels een begrip in de omgeving. Hun zelfgeschreven, frisse Indie/Rocknummers hebben ervoor gezorgd dat de band in sneltreinvaart aan de weg timmert. Na het uitbrengen van hun eerste EP ‘Get Rich’ in 2012 werd Backgammon uitgenodigd in het Tros Muziekcafé van Radio 2, waar ze een paar nummers live mochten brengen. Niet lang daarna werd de band uitgeroepen als één van de Hollandse Nieuwe van VPRO’s 3voor12. Ze hebben nu een nieuwe single uit met de titel ' Morning Glow'. Dat leek ons een goede reden om met de band te gaan praten? Kijk dan op de website: www.backgammonmusic.com.

Foto: nl-nl.facebook.com/backgammonmusic

Zeg je Sue the Night, dan zeg je Suus de Groot. Deze singer-songwriter uit Haarlem schrijft al liedjes zo lang ze zich kan herinneren en doet dat voornamelijk in de nachtelijke uurtjes. Al zeker een jaar of 4 bezig als solo-performer onder begeleiding van kleine formatie, behaalde ze o.a. de finale van de Grote Prijs van Nederland in 2011 en deed ze de Popronde in 2012.
Nu staat ze nu aan de voet van het uitbrengen van haar debuut album. De melancholische ondertoon in de sound van Sue gaat de strijd aan met haar positieve karakter, wat resulteert in "makkelijke" songs met "moeilijke" onderwerpen. Het aanstaande album behelst een combinatie van roots en indie-pop. Een mix van songwriters uit de jaren '60 & '70 (Neil Young, Fleetwood Mac), de synthpop van de '80s (Madonna), tot de vernieuwende sound van nu (Dirty Projectors, Arcade Fire, Bon Iver). Samen met producer & "partner-in-crime" Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig) nam ze het eerste deel van de songs op in de studio van Simon Akkermans (Kytopia) en de studio van co-producer & mixing engineer Thijs van der Klugt (Baskerville). Het 2e deel werd met producer Pascal Deweze (Broken Glass Heroes, Sukilove) opgenomen in zijn 'Studio Jezus' in Antwerpen. Vele muzikale vrienden van Sue hebben de arrangementen verrijkt. Zo horen we o.a. de onbegrensde melodische percussie van Frank Wienk (BINKBEATS), strijk- en mandolinepartijen van Matthijs Barnhoorn (Tommy Ebben) en trompet & bugel door Jan Dekker (Blaudzun). Ook werd er samengewerkt met Mathias Janmaat (Bombay Show Pig, CHEATERS) bij het schrijven van de track 'Fool's Gold'. Het debuut album 'Mosaic' komt eind januari uit. De releaseshow op 22 januari 2015 vindt plaats in het Patronaat te Haarlem. Op 11 september 2014 kwam de 1e single 'Top of Mind' uit en onlangs werd Sue the Night uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Ook mocht ze langskomen op de speelplaats van Giel Beelen, die haar tipte als "nieuw Nederlands talent" in o.a. de LINDA. Wij zijn wel benieuwd naar Sue the Night en dat leek ons een goede reden om met Suus te gaan praten? Kijk dan op de website: www.suethenight.com.

Foto: nl-nl.facebook.com/suethenight

Op 31 oktober verscheen het vijfde studioalbum van Rob Klerkx. Op deze plaat, die de titel 'Magnolia' heeft meegekregen, staan tien prachtige en meeslepende songs. De Amsterdamse singer-songwriter laat, samen met zijn band The Secret, een intens, dynamisch en ingetogen geluid horen. Vooruitlopend op de release, verscheen onlangs de single 'Carry My Love'. Klerkx' jongste wapenfeit wordt vanavond in Paradiso gepresenteerd. Klerks speelde in verschillende bands zoals Paulusma, Supersub en Moke. Tijdens die periode focuste hij zich ook op z'n solo-werk. Dit leverde tot nu toe een viertal platen op, namelijk 'New Roads' (2007), 'Unleash' (2009), 'Undertones' (2011) en 'Final Desire' (2012). Kenmerkend voor zijn werk is de dunne lijn tussen mainstream pop en alternative underground. Hij weet erin te slagen de luisteraar mee te nemen naar de meer diepere psychedelische laag van de muziek. Deze benadering zet hij voort op 'Magnolia' dat is geïnspireerd op enerzijds de Amerikaanse muziekcultuur waarmee hij tijdens z'n vele reizen in dat land in aanraking kwam, en anderzijds op z'n fascinatie voor de diepere betekenis van het gegeven 'roots'. Niet alleen in muzikaal opzicht, maar ook op het persoonlijke vlak. 'Magnolia' balanceert tussen rock, psychedelische roots en explosieve americana. Het geluid klinkt groots, strak en avontuurlijk zoals te horen is op bijvoorbeeld 'Virginia' en 'Burning Heart', maar bevat ook meer intiemere en kleinere songs waaronder de titeltrack 'Magnolia' en 'Carry My Love'. Het uitkomen van het vijfde album leek ons een goede reden om met Rob te gaan praten? Kijk dan op de website: www.robklerkx.com.

Foto: nl-nl.facebook.com/robklerkx

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .