Zaterdag 22-11-2014

Zaterdag 22 november is Joosten in het Weekend tussen 18:00 en 20:00 uur uiteraard weer te beluisteren op Radio A-FM. Kevin brengt je als vanouds weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We hebben dit keer twee interviews gepland staan, namelijk met de bands Trip to Dover en Sir James.

We gaan contact opnemen met de band Trip to Dover. Trip to Dover is een alternatieve indie electro band uit Nederland. Zij maken voortstuwende, melodieuze songs met elementen uit rock, 80's synthpop en DJ-stijl elektro. De band werd in Brighton (UK) gevormd door zanger / gitarist Olga en synth-speler Johannes, die verhuisde nadat ze besloten hadden dat een carrière in de architectuur en de politiek niet was wat ze zochten. Vanaf toen hebben ze zelf twee EP's gereleased. In 2014 hebben ze hun derde EP gereleased. De EP is geschreven in de nasleep van hun terugkeer naar Holland mede als gevolg van het verlies van drie naaste familieleden aan kanker. De EP is getiteld ‚Kiss Fight Dance’ en staat voor de manieren om om te gaan met de tragedie en het leven in het algemeen. Live shows hebben altijd de kern van de ontwikkeling van de band gevormd. Soms treden ze op als duo, maar meestal als een drietal met een drummer. Ze toerde zo door vele landen in Europa en de Verenigde Staten. Op 28 november verschijnt het album 'Kiss Fight Dance' van de band. Dat leek ons een goede reden om weer contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Trip to Dover? Kijk dan op de website: www.triptodover.com.

Foto: www.facebook.com/triptodover

Op 21 januari 2015 brengt de Nederlandse pop-rockband Sir James zijn debuutalbum “My love the drunk” uit. Het eerste voorproefje van dit album komt in de vorm van de vandaag verschenen single “Good Morning”. Inspiratiebronnen voor de muziek van Sir James zijn oa Coldplay, Wilco, Crosby, Stills, Nash &Young en Bon Iver. Dit hoor je terug op het subtiel gearrangeerde album bestaande uit ruwe popliedjes met meerstemmige zang. Basisschoolvrienden Tommaso Sarri (zanger) en Frank van Kasteren (gitarist) richten in 2003 hun eerste band op. Na vele verschillende formaties vormt zich uiteindelijk Sir James met Ralf Pouw (bassist), Anne Punt (toetsenist) & Joost Wesseling (drummer). Vier jaar lang speelt Sir James in cafés, popzalen en festivals in Nederland en Duitsland. De mannen winnen de Emergenza Benelux, de Grote Prijs van Zuid Holland en de Peter Tetteroo Bokaal. Hierna besluiten ze zich voor een periode af te zonderen in Groningen. Een wit huisje met een rood dak, een kampvuur, heel veel niets en een gitaar. Het resulteerde in het nu te verschijnen debuutalbum. In de zomer van 2014 worden de Parade in Amsterdam en Utrecht, het Magneetfestival en de Grote Prijs van Nederland bespeeld. Live presenteert de band zich als energieke zesmans formatie. Deze maand is de band in akoestische setting te zien tijdens zijn experimentele “Op Smaak Tour”. Tijdens exclusieve concerten voor max. 40 personen per avond worden amuses geserveerd, die ter plekke worden klaargemaakt door chef-kok Simon Lodewijk. De chef laat zich hiervoor door de liedjes van Sir James inspireren. Terwijl er van de kleine gerechtjes genoten kan worden, brengt Sir James brengt zijn liedjes ten gehore. Steden Amsterdam, Leiden, Utrecht, Delft en Assen zijn het decor. De single 'Good Morning' is een verrassend frisse en leuke single. Dat leek ons een goede reden om met de band te gaan praten? Kijk dan op de website: www.sirjamesband.com.

Foto: www.facebook.com/sirjamesband

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .