Zaterdag 29-11-2014

Zaterdag 29 november is Joosten in het Weekend tussen 18:00 en 20:00 uur uiteraard weer te beluisteren op Radio A-FM. Kevin brengt je als vanouds weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We kunnen je nu alvast één interview melden, namelijk met Audio Adam.

We gaan contact opnemen met de band Audio Adam. Het zit al helemaal in de bandnaam opgesloten. Audio Adam. Vier gewone, benaderbare jongemannen die alleen maar muziek willen maken en zich dan ook zoveel mogelijk daarmee bezighouden. Dus: management en boekingen uitbesteden: check. Promotie uitbesteden: check. Heel veel optreden: CHECK!!!Zo deed Audio Adam al voorprogramma’s voor o.a. Go Back To The Zoo, Ilse DeLange en Scouting For Girls, stond de band op Eurosonic Noorderslag en de Popronde, eindigde de City Of Sins-toer in een uitpuilend Paradiso, traden ze op in De Wereld Draait Door en werden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Sterker: alle singles van hun debuutalbum This Is Our Home werden door de popzender omarmd. Oh ja, en hun liedjes lopen mee in de muziekcarrousel op Coldplay.com. Doel bereikt, denk je dan, maar Audio Adam heeft de lat inmiddels alweer hoger gelegd. In studio The Church is ambitieus en gedreven gewerkt aan het tweede album, onder leiding van producer en mixer Reyn Ouwehand. Zijn visie: ‘er komen geen zesjes op’. Als het niet steengoed was, haalde het de selectie niet. Hoewel… doordat ook samenhang een belangrijk criterium was, vielen zelfs steengoede tracks af, omdat die niet bij de rest pasten. Kill your darlings… Die eerlijkheid blijkt, behalve uit de selectieprocedure, ook uit het opnameproces. Voor elk liedje werd één dag uitgetrokken, dus iedereen moest vol aan de bak. Drums, bas, gitaren, toetsen en zang werden allemaal in een paar takes opgenomen, zonder overdubs achteraf. Daardoor ontstond een hecht bandgeluid, dat ook zonder allerlei poespas live te reproduceren is. Ook de teksten liggen dicht bij de band. Zelfreflectie en meer kunnen dan je zelf denkt, zijn terugkerende, herkenbare thema’s. De titel van het album, Moving Down The Grey Line, refereert aan de lijn die over de aarde loopt die dag en nacht scheidt. De band heeft de afgelopen jaren ervaren als balanceren tussen het lichte deel (optimisme) en het donkere deel (twijfel). Momenteel viert optimisme echter de boventoon en dat is op het nieuwe album goed te horen! Moving Down The Grey Line komt 6 maart 2015 uit. Digitaal, op cd en vinyl. Én er verschijnt een documentaire over het opnameproces. Audio Adam gaat snel weer de clubs in om de nummers, waaronder eerste single If It Takes You Home, live te laten horen. Het is al weer een zeer ruime tijd geleden dat wij met deze band spraken. Het uitkomen van een nieuwe single en het aanstaande tweede album leek ons een goede reden om weer contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Audio Adam? Kijk dan op de website: www.audioadam.nl.

Foto: www.audioadam.nl

We gaan contact opnemen met de band Pauw. De band Pauw bestaat uit Rens Ottink (Drums/Vocals), Brian Pots (Guitar/Leadvocals) en Gerben Bielderman (Bass/Keys/Vocals). De drie vrienden zijn in een tot studio omgebouwde schuur gedoken met voornamelijk muzikale invloeden uit de psychedelische 60′s & 70′s, blues en muziek van nu, waardoor ze een magische en meeslepende creatie tot stand hebben gebracht: PAUW. Met een op hol geslagen drummer, een bombastische bassist/organist en charismatische gitarist met gepassioneerde vocalen, weet dit trio indrukwekkende en onvergetelijke shows neer te zetten. Ze waren dit jaar de meest geboekte band voor het rondreizend festival de Popronde. Dat leek ons een goede reden om weer contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Pauw? Kijk dan op de website: www.pauwband.com.

Foto: www.pauwband.com

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .