Zaterdag 06-12-2014

Zaterdag 6 december verrassen wij je weer met twee uur lang de nieuwste muziek. Joosten in het Weekend is namelijk weer tussen 18:00 en 20:00 uur te beluisteren op Radio A-FM. Kevin brengt je als vanouds weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We kunnen je interviews melden met singer/songwriter Youri Lentjes en de band Model Depose.

We gaan contact opnemen met singer/songwriter Youri Lentjes. Jaren lang deed hij ervaring op als Singer-songwriter en als frontman van de rock formatie 44 Venom. Bracht hiermee een EP uit en speelde op vele podia's door het hele land. Rauw en puur doch genuanceerd en melodisch, zo zou je de muziek van Youri Lentjes kunnen omschrijven. De jonge singer-songwriter komt op het podium verassend uit de hoek en is het voor een akoestische act dan ook zeker een onvoorspelbare en energieke show. "Met zijn rauwe stemgeluid en gelikt gitaarspel brengt hij liedjes over het leven in al zijn facetten; verhalen over opgroeien en de valkuilen die ieder op het levenspad tegenkomt. Een optreden van Youri Lentjes zwermt uit over verschillende muziekstijlen, verrassingen niet uitgesloten." Bron Popunie.nl Na zijn deelname aan de Beste Singer/Songwriter van Nederland bracht Youri onlangs zijn single 'Sweet Luncinda' uit. Daarnaast verzocht hij op zaterdag 13 december een optreden op het podium bij de Glazen Etalage (www.glazenetalage.nl). Dat leek ons een goede reden om contact met hem op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Youri Lentjes? Kijk dan op de website: www.yourilentjes.nl.

Foto: www.yourilentjes.nl

We gaan contact opnemen met de band Model Depose. Model Depose zijn ‘the New Romantics’ van nu. De identiteit van dit Groninger gezelschap vertoont nogal wat raakpunten met de donkere new wave uit de postpunkperiode zoals die werd voortgebracht door bands als The Cure, Depeche Mode en Joy Division. Die stilistische verwantschap valt zeker niet te ontkennen, maar langer luisterend ontdek je óók dat er veel meer aan de hand is bij deze electrowave band. Onder de oppervlakte broeit er een veelheid aan stijlen, invloeden én een eigentijdse twist. Strakke, spacy synthersizergeluiden, stevige drums, wavy maar ook rockende gitaarpartijen en melodramatische zanglijnen kenmerken de poppy songs van Model Depose, die zich stuk voor stuk in je oor nestelen.De geschiedenis van Model Depose reikt ver terug. Al vóór de oprichting speelden de bandleden samen in elektronische doom- en gothic-metalbands en experimentele ambient-noise settingen. Met de release van hun eerste EP in 2011 trad Model Depose voor het eerst naar buiten. In eerste instantie met ‘Nikita’ als ruggengraat van de band: de bandcomputer die voor de drums wordt ingezet. In de loop van 2012 besloot de band verder te gaan met een livedrummer in combinatie met pulserende elektronica. Met deze huidige opstelling weet de band in muziekpodia zoals de Melkweg,P60 en het Patronaat energieke uptempo popsongs neer te zetten die moeiteloos worden afgewisseld met ingetogen nummers vol emotie. In het begin van 2013 veroverde Model Depose de tweede plek in de Demodock-_nale van Eric Corton’s muziekplatform Cortonville en werden ze geselecteerd voor de Popronde. In het najaar van 2013 zal hun nieuwste wapenfeit worden gepresenteerd, de EP ‘Nightwatch’. Voor deze EP werkte Model Depose samen met de Duitse producer Malte Lahrmann. Met als resultaat dat hun sound catchyer dan ooit is. Met Nightwatch proberen deze ‘nieuwe romantici’ de harten van het Nederlandse publiek voor zich te winnen tijdens hun clubtour. Dansbaarheid troef! De band is nu bezig met de opname van een nieuw album en zijn hiervoor een crowdfunding-actie gestart. Dat leek ons een goede reden om contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Model Depose? Kijk dan op de website: www.modeldepose.nl.

Foto: www.modeldepose.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .