Zaterdag 13-12-2014

Op zaterdag 13 december kun je niet luisteren aar Joosten in het Weekend. Radio A-FM staat namelijk op vrijdag 12 december vanaf 9:00 tot zaterdag 13 december 18:00 uur in de Etalage van Ballegooyen Modes voor de actie Glazen Etalage. Dit alles met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Serious Request van 3FM in het Glazen Huis in Haarlem. Dit jaar vraagt de actie aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam. Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet.

Radio A-FM sluit zich dus aan bij de actie van 3FM en probeert in 33 uur tijd middels het maken van radio en televisie zoveel mogelijk geld op te halen. Het geld wordt uiteraard naar het Glazen Huis in Haarlem gebracht.

Tijdens de Glazen Etalage zal er een afwisselend programma zijn. Zo hebben we live muziek van bands en artiesten op het grote podium en diverse gasten in de studio. Wil je zelf je steentje bijdragen aan de actie? Kom kijken bij onze studio aan de Molenkade 25 in Dussen!

Donaties voor deze actie zijn natuurlijk erg welkom. Kijk hiervoor op: www.glazenetalage.nl.