Zaterdag 10-01-2015

Op zaterdag 10 januari is Joosten in het Weekend tussen 18:00 en 20:00 uur na een kleine kerstvakantiestop weer te beluisteren op Radio A-FM. Kevin brengt je als vanouds weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast hebben we ook twee interviews, te weten met: The Maureens en Radio Days.

We gaan contact opnemen met de band The Maureens. Na flink wat speeluren te hebben gemaakt met bands als Silence is Sexy, Mr. Love and the Stallions en Brown Feather Sparrow vonden de leden van de Utrechtse band The Maureens elkaar in een gezamenlijke liefde voor melodieuze, 60′ geŽnte pop. Eindeloos kunnen Hendrik-Jan de Wolff (zang, gitaar), Bas van de Looy (zang, gitaar), Ernst van der Wal (gitaar, mandoline, zang), Jan-Paul de Bondt (toetsen, zang), Ben Kalb (basgitaar) en Stefan Broos (drums), luisteren naar lpís van bands als The Beach Boys, the Posies en Big Star. De invloed van die bands is te horen. The Maureens maakt pakkende popliedjes met een stortvloed aan soepele melodieŽn, een vol gitaargeluid en zonnige harmonieŽn, vaak vier of vijf stemmig. Deze Beach Boys-achtige koortjes krijgen daarom ook een ereplaats in de speelse pop van the Maureens. In de nazomer van 2012 werd debuutalbum Ďthe Maureensí opgenomen met Remko Schouten (bekend als producer van Bettie Serveert en Stephen Malkmus). Guy Bours (ex- Alamo Race Track) drumt op het album. In een krappe 35 minuten worden dertien liedjes gepresenteerd die zich kenmerken door een zomerse sfeer en een puntige sound. Op 14 september 2013 werd het debuutalbum gepresenteerd in een volle Ekko,Utrecht. De recensies van het album zijn unaniem positief, 4 van de 5 sterren in veel gevallen. Ook werd de band uitgenodigd bij De Wereld Draait Door en speelde ze een show op Plato Planet in de Oosterpoort. Ook in het buitenland begint de band langzaam naam te maken. Zo stonden The Maureens op #4 in de top 100 van muziekicoon David Bash en op #1 op een bekend weblog in BraziliŽ. Ook de toonaangevende DJ Nic Harcourt uit LA zette The Maureens op zijn playlist. In 2014 gaat de band naast veel spelen zich voornamelijk toeleggen op het schrijven van een nieuw album. Het is al weer een ruime tijd geleden dat wij met deze band spraken. Het aanstaande tweede album leek ons een goede reden om weer contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar The Maureens? Kijk dan op de website: www.themaureens.com.

Foto: www.themaureens.com © Titia Hahne

We gaan contact opnemen met de band Radio Days. Na een half jaar schrijven en studio-opnames presenteerde de band Radio Days op 1 november 2013 in een afgeladen Metropool hun EP. De vierkoppige electro-poprock band brengt met deze EP hun liefde voor electro-pop en indie-rock samen in wat het best te omschrijven valt als een kruising tussen Kings of Leon, MGMT, Train, maar ook invloeden van Armin van Buren en Avicii zijn terug te horen. De band was eerder als support van Ilse De Lange in de Americahal en als support van de 3Jís te zien. ďRadio Days zou ik zo op 3FM draaien, Ďt blijft meteen hangen!Ē Ė Sander Guis(Radio2 DJ) ďZe klinken groots! Jezus mina wat goed!Ē Ė Jim Vorwald(3FM DJ). Op 29 november presenteerde de band zijn nieuwe EP 'Boombox'.  De release van de EP staat gepland voor de maand januari 2015. Radio Days zal volgende week ook optreden tijdens Eurosonic in Groningen. Kortom: genoeg redenen om weer een keer bij te praten met de band en daarom gaan we zaterdag met ze praten. Wil je nu al meer over de band weten? Kijk dan op de website: www.radio-days.nl.

Foto: http://www.radio-days.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .