Zaterdag 31-01-2015

Zaterdag 31 januari is Joosten in het Weekend weer te beluisteren tussen 18:00 en 20:00 uur op Radio A-FM. Zoals iedere week brengt Kevin je ook deze week weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast hebben we ook twee interviews, te weten met: de bands Glossy Jesus en Nexo Shape.

We gaan contact opnemen met de band Glossy Jesus. Het is voorjaar 2013, Glossy Jesus heeft de opnames van hun nieuwe album ‘The Hunt’ bijna afgerond en maakt zich op voor een succesvolle release. Dan slaat het noodlot toe. Zanger en gitarist Maarten van den Hoonaard raakt betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Zijn revalidatie zal enkele maanden in beslag nemen. Dankzij een grenzeloos doorzettingsvermogen en het talent om van de nood een deugd te maken is Glossy Jesus nu, anderhalf jaar later, sterker dan ooit klaar voor de release van ‘The Hunt’. De revalidatieperiode werd gebruikt om delen van het album opnieuw op te nemen en te werken aan videoclips en een live show. De Leidse band nam het album op in hun eigen studio Moeflon Sound met medewerking van een keur aan bijzondere gasten zoals Nico Dijkshoorn, Wooden Saints, Oscar de Jong van Kraak & Smaak, Tessa Douwstra en Daniel van Loenen van Orlando. De insteek tijdens het opnameproces is om het liedje als kunstwerk naar voren te brengen. Het eindresultaat is een stevig en afwisselend album dat doet denken aan dEUS, Roxy Music, David Bowie, de vroege Robert Palmer en The Black Keys. Kernthema’s in de songs zijn begeerte, macht, schuld en onschuld, liefde en oorlog. De band verpakt de beladen thema’s in elf songs die van ‘The Hunt’ een genuanceerd en persoonlijk rockalbum maken. ‘The Hunt’ komt op 30 januari 2015 uit op CD en Vinyl. Glossy Jesus viert de release op 8 februari in Paradiso in de aanwezigheid van Nico Dijkshoorn. De release van het nieuwe album leek ons een goede reden om contact met Glossy Jesus op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Glossy Jesus? Kijk dan op de website: www.glossyjesus.com.

Foto: www.glossyjesus.com

We gaan ook contact opnemen met Nexo Shape.De Hoofddorpse band Nexo Shape lanceerde op 17 januari haar nieuwe album, getiteld Electric Sky. Het album is opgenomen in Peggy51 in Ouderkerk a/d Amstel en werd geproduceerd door André van Herwijnen. Ter promotie zal de band een album presentatie geven bij Podium Duycker te Hoofddorp. Dit is het startsein van een promotionele tour langs diverse radiostations. Nexo Shape is een muzikaal duo dat bestaat uit de Nederlandse producer/singer-songwriter Andre ‘Adrian’ Kraft en multi-instrumentalist Erwin ‘Boogie’ Bouwman. In hun muziek op de opvolger van het debuutalbum "Commitment" leggen zij de nadruk op sferische pakkende songs die balanceren tussen indie en wave. De basis voor het nieuwe album vormen de beats die worden ingevuld met de pompende bas van Boogie en de sferische gitaar- en synthpartijen van Adrian. Kenmerkend voor de sound van Nexo Shape is de stem van Adrian – die bij tijden doet denken aan Paul Banks van Interpol - en het dansbare karakter van de songs. De alternatieve indie wave van Nexo Shape haakt aan op invloeden vanuit de postpunk uit de jaren tachtig, met bands als Joy Division, New Order, Coldplay en Killing Joke, maar bovenal heeft de band een sterk eigen en eigentijds geluid. Met haar tweede album is de band klaar om de stap te maken naar een volgend level en daarom zal Nexo Shape er de alles aan doen om de hemel onder stroom te zetten en de wereld bekend te maken met hun frisse geluid tijdens een promotietoer waarbij de tweemansformatie live bijgestaan wordt door drummer Niels. In haar korte bestaan heeft NS met veel toewijding hard gewerkt en gaf shows in zalen in Nederland en Ierland. Verder was de band al een aantal keren te gast bij diverse lokale radiostations en 3FM. In het najaar van 2014 maakte de band een akoestische toer langs verschillende podia ter promotie van de single "Trees". Veel tijd wordt in de studio doorgebracht. In februari 2013 kwam het debuutalbum "Commitment" uit op het eigen label Kraft Records. Na de eerste single "Trees" – die op 15 oktober uitkwam - komt nu opvolger "Electric Sky" er aan. De tweede single die van dit album wordt getrokken is het gedragen "Beautiful". Kortom: genoeg redenen om contact op te nemen met deze band en daarom gaan we zaterdag met ze praten. Wil je nu al meer over de band weten? Kijk dan op de website: www.nexoshape.com.

Foto: http://www.nexoshape.com

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .