Zaterdag 07-03-2015

Op zaterdag 7 maart kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend op Radio A-FM. Zoals iedere week brengt Kevin je deze zaterdag tussen 18:00 en 20:00 uur ook weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast hebben we dit keer interviews met de bands: The Brahms, Rondé en Audio Adam.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de band The Brahms. Cathy en melodische hooks gecombineerd met traditionele Afrikaanse grooves en doeltreffende puntigheid zorgen voor een mix van dansbare indiepop. Ontstaan op de Herman Brood Academie timmeren The Brahms hard aan de weg. Zo speelden ze al in Paradiso, Tivoli, Patronaat, De Vorstin, Hedon, deden ze de support voor de Kooks in de HMH en meer. Ook 3voor12 was razend enthousiast over de band na hun show tijdens het Life I Live festival in Den Haag. “Het viertal is wellicht flink jong, maar vooral heel erg af en zeker een band om in de gaten te houden. Met een sterke setlist spelen ze de Hofplaats plat en laten ze de Skooltainer op zijn grondvesten schudden.” In mei won de band na lovende reacties van 3fm en 538 het Geheim Van Starsound en plaatsten zich hiermee voor de halve finale van de Utrechtse Popprijs. Na een overweldigende finale konden The Brahms zich de winnaar van de "Utrecht Popprijs" noemen. Op 3 maart 2015 zal de eerste officiële EP van The Brahms worden gereleased, 'Meraki'. 'Meraki' heeft als betekenis "the soul, creativity and love you put into the things you do." Geproduceerd door Huub Reijnders en opgenomen in Wisseloord studiosWij zijn we benieuwd geworden naar deze band. Een goede reden om contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar The Brahms? Kijk dan op de website: www.thebrahms.com.

Foto: www.facebook.com/thebrahms © Frans van Arkel

We gaan contact opnemen met de band Rondé. In januari 2014 zag Rondé voor het eerst het levenslicht. Ondanks de verschillende muzikale achtergronden, variërend van pop tot psychedelica, was er direct een klik. Voor ze het wisten, ontspoorde iets wat begon als schoolproject al gauw tot een band die door velen als ’het geluid van 2015’ wordt bestempeld. De vijfkoppige formatie - bestaande uit zangeres Rikki Borgelt (24), gitarist Armel Paap (21), toetsenist Adriaan Persons (18), bassist Cas Oomen (19) en drummer Sharon Zarr (21) - maakt dansbare indie pop en bracht op 8 oktober 2014 hun eerste single ’Run’ uit. Binnen no time werden ze hiermee door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en scoorden ze daar met 'Run' ook gelijk de ’Megahit’. 'Run' werd tot 2 maal(!) toe verkozen tot ’FavoRuudSchijf’ bij radio 538. Zelfs voordat de single ’Run’ uit was, leefde er al veel aandacht rondom de band. Met slechts één demo online, wisten ze een tour langs bekende Nederlandse podia in de wacht te slepen. Zodoende kwam het dat hun eerste optreden plaatsvond in ’de poptempel’ Paradiso. Hierna volgde snel meer shows, waaronder het Welcome To The Village festival en een voorprogramma van Nick Mulvey in Tivoli de Helling. Daarop volgde de Popronde, waar ze ondanks het 3 demo reglement met slechts één demo (Run) aan mee mochten doen. Tijdens de Popronde werd Rondé uitgeroepen tot OOR-Talent en speelden ze bij De Wereld Draait Door, 3FM en radio 538. Uiteindelijk sloot de band 2014 af met een uitverkochte grote zaal van het Haarlemse Patronaat, waar ze speelden op het 3FM Serious Talent Festival. Op dit moment wordt Rondé op bijna alle grote Nederlandse radiozenders gedraaid en staan ze met ’Run’ in de 3FM Mega Top 50. ‘Rondé zou zomaar de meest succesvolle Nederlandse band van 2015 kunnen worden’, meldde 3FM op 5 januari en volgens nu.nl vertelde 3FM-DJ Giel Beelen dat hij voor 2015 al zijn geld inzet op Rondé, 'Frontvrouw Rikki Borgelt heeft zoveel charisma.’ 'En de nummers klinken, ik weet dat het cliché is om te zeggen, zó ontzettend catchy.' aldus Beelen. 17 januari 2015 speelt Rondé op het bekende Eurosonic Noorderslag. Na hun debuut op het Groningse festival zal de band in het voorjaar hun tweede single uitbrengen en maken zij zich op voor een prachtig festivalseizoen. Wij zijn wel nieuwsgierig naar deze band en dat leek ons een goede reden om weer contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Rondé? Kijk dan op de website: www.rondeofficial.com.

Foto: www.facebook.com/rondemusic

We gaan contact opnemen met de band Audio Adam. Het zit al helemaal in de bandnaam opgesloten. Audio Adam. Vier gewone, benaderbare jongemannen die alleen maar muziek willen maken en zich dan ook zoveel mogelijk daarmee bezighouden. Dus: management en boekingen uitbesteden: check. Promotie uitbesteden: check. Heel veel optreden: CHECK!!!Zo deed Audio Adam al voorprogramma’s voor o.a. Go Back To The Zoo, Ilse DeLange en Scouting For Girls, stond de band op Eurosonic Noorderslag en de Popronde, eindigde de City Of Sins-toer in een uitpuilend Paradiso, traden ze op in De Wereld Draait Door en werden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Sterker: alle singles van hun debuutalbum This Is Our Home werden door de popzender omarmd. Oh ja, en hun liedjes lopen mee in de muziekcarrousel op Coldplay.com. Doel bereikt, denk je dan, maar Audio Adam heeft de lat inmiddels alweer hoger gelegd. In studio The Church is ambitieus en gedreven gewerkt aan het tweede album, onder leiding van producer en mixer Reyn Ouwehand. Zijn visie: ‘er komen geen zesjes op’. Als het niet steengoed was, haalde het de selectie niet. Hoewel… doordat ook samenhang een belangrijk criterium was, vielen zelfs steengoede tracks af, omdat die niet bij de rest pasten. Kill your darlings… Die eerlijkheid blijkt, behalve uit de selectieprocedure, ook uit het opnameproces. Voor elk liedje werd één dag uitgetrokken, dus iedereen moest vol aan de bak. Drums, bas, gitaren, toetsen en zang werden allemaal in een paar takes opgenomen, zonder overdubs achteraf. Daardoor ontstond een hecht bandgeluid, dat ook zonder allerlei poespas live te reproduceren is. Ook de teksten liggen dicht bij de band. Zelfreflectie en meer kunnen dan je zelf denkt, zijn terugkerende, herkenbare thema’s. De titel van het album, Moving Down The Grey Line, refereert aan de lijn die over de aarde loopt die dag en nacht scheidt. De band heeft de afgelopen jaren ervaren als balanceren tussen het lichte deel (optimisme) en het donkere deel (twijfel). Momenteel viert optimisme echter de boventoon en dat is op het nieuwe album goed te horen! Moving Down The Grey Line kwam 6 maart 2015 uit. Digitaal, op cd en vinyl. Én er verschijnt een documentaire over het opnameproces. Audio Adam gaat snel weer de clubs in om de nummers, waaronder eerste single If It Takes You Home, live te laten horen. Het is al weer een zeer ruime tijd geleden dat wij met deze band spraken. Het uitkomen van het tweede album leek ons een goede reden om weer contact met ze op te nemen. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden naar Audio Adam? Kijk dan op de website: www.audioadam.nl.

Foto: www.audioadam.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .