Zaterdag 06-06-2015

Zaterdag 6 juni kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend op Radio A-FM. Kevin brengt je ook deze zaterdag tussen 18:00 en 20:00 uur weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We hebben dit keer weer twee interviews gepland staan, namelijk met: Future Suns en Early Adopters.

Rond 18:30 uur gaan we bellen met de band Future Suns. In 2014 kwamen we de eerste keer op aarde aan na een reis vanaf onze planeet Acamar. We bestudeerden de aarde en de mensen die er wonen en merkte dat van een speciaal ding de meeste mensen houden: MUZIEK! We volgden een aantal mensen die al coole muziek aan het maken waren en namen hun leven over. In het echte aardse leven noemen ze zichzelf: Simian Crease, Reyna en Scurio. We bleven muziek bestuderen in alle koele stijlen en vormen en voeren nu de muziek naar een ander niveau en mengen het met onze Acamarian invloeden op beats. Onze eerste single ‘Five Bullets In My Gun’ bereikte de top 10 van de IndieXL Indie Charts en ook de 1e plaats van de UndergroundFM Indie Rock Charts. Na wat hard werken en een aantal studie-vluchten in onze ruimteschip hebben we eindelijk onze eerste ambitieuze debuutdubbelalbum gemaakt: ‘Turn You On’. Het album kan vooruit worden besteld op onze Bandcamp-pagina: futuresuns.bandcamp.com. En nu is het tijd om de wereld te rocken met onze verslavende indie-elektronische muziek! We zijn wel benieuwd naar het nieuws rondom Future Suns en dat leek ons een goede reden om eens contact op te nemen met de band.

Foto: www.facebook.com/futuresuns

 

Rond 19:30 uur gaan we bellen met de band Early Adopters. Rauwe gitaarpop uit het Limburgse Horst. Early Adopters ontleent zijn sound aan de gruizige gitaarmuziek van de jaren negentig. De band speelt ambachtelijke en eigenzinnige popliedjes in de lijn van Johan, Sparklehorse en Soulwax. In 2011 bracht Early Adopters de LP Lucky People uit, deze was tevens gratis te downloaden. Het debuutalbum werd opgenomen met producer Wouter Budé, een samenwerking die wordt doorgezet met de nog te verschijnen Troubleshooter EP. De eerste single van het aankomende "Troubleshooter EP" is er. Het liedje heet Narrowcaster en is (net als de gehele EP) opgenomen bij Wouter Bude. De hoes is gemaakt door Sjors Driessen .(gitarist bij AFTERPARTEES). Dit leek ons wel een goede reden om een keer te praten met de band.

Foto: www.facebook.com/adopters © Floor Weijs

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .