Zaterdag 20-06-2015

Zaterdag 20 juni kun je weer luisteren naar Joosten in het Weekend op Radio A-FM. Kevin brengt je ook deze zaterdag tussen 18:00 en 20:00 uur weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We zijn nog druk bezig met het regelen van interviews, maar we kunnen je nu alvast een interview melden met de band Bewilder.

Rond 18:30 uur gaan we bellen met de band Bewilder. In het verleden behaalde resultaten bieden wel degelijk een garantie voor de toekomst. Zeker als dat vooruitzicht ligt in Bewilder, een nieuwe band met bekende gezichten. Als je alle speelminuutjes van de afzonderlijke bandleden in De Wereld Draait Door bij elkaar optelt, kom je tot minstens een totaal televisieseizoen. Maar goed, we kijken naar voren. Bewilder duidt op het woord ‘wildernis’, een toestand waar zanger Maurits Westerik zo’n twee jaar geleden in verkeert. Hij heeft bergen ideeën en stapels liedjes. Vrienden aan wie hij het laat horen, stellen direct voor om er als band mee aan de slag te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Vanuit het Excelsior-label worden ze direct naar het buitenverblijf op Vlieland verwezen. Daar worden met producer Henk Jonkers (Hallo Venray) eerst demo’s opgenomen en nu ook een heel album. It Is heet dat ding, en dìt is wat het is: Bewilder. Dat staat voor onverwachte wendingen, je weet vooraf nooit hoe het afloopt. Suspense, meneertje! Dat past ook goed bij de Twin Peaks tic die alle bandleden met elkaar delen, en die zich muzikaal uit bij de soms zacht glooiende synthesizerpartijen van Arjen de Bock. Alsof soundtrack componist Angelo Badalamenti mee gluurt over zijn schouders. De andere bandleden, drummer Bram Hakkens, bassist Jeroen Overman en gitarist Arjan Kamphuis voegen de elementen swing en rock toe aan de intrigerende spanningsboog.
Bewilder songs zijn van een groovy, meeslepende indie snit. Voor het countryachtige Keep On Talking slaan ze een rustig duinweggetje in. De liedjes eindigen nooit zoals ze zijn begonnen. ‘Ze zijn zo onheilspellend als de eerste slok van je favoriete cocktail. Het voelt vertrouwd, maar het loopt alleen net even anders af,’ licht Westerik toe. ’Tot op heden hebben we nog niet één optreden hetzelfde gedaan.’ Het blijft altijd enerverend. En anders zorgt producer Jonkers daar wel voor. Voor de folky prachtballad So It Goes stuurt hij Westerik de studio uit, om het nummer in te zingen in een andere ruimte om aldus oogcontact met de band te vermijden. Dat zorgt hoorbaar voor extra opwinding. Een keer, op de track Tied Up, speelt hij zelfs de bas. De vaste bassist kan er niet mee zitten, want op dat moment kent hij het nog onvoldoende. Om het te kunnen, spelen, moet je weten hoe het afloopt, en dat weet je dus nooit bij Bewilder. Van die dingen! De muziek van Bewilder laat zich ook mooi in beelden vangen. In 2014 wordt de op een funky gitaarriff gebouwde track Safe al losgelaten op het publiek als krachtige achtergrondmuziek bij een korte documentaire over het duurzame transport over zee naar het Into The Great Wide Open festival op Vlieland. Er is ook een aparte video van dit eerste kennismakingsnummer van de band. In maart van 2015 is daar ineens de sfeervolle video bij So It Goes, gevolgd door een door Westerik zelf geschoten video bij Carry On in mei 2015. We zien de dag uit het leven van een huisschilder die in het weekend tot bloei komt in het uitgaansleven van Berlijn. Tot het album uitkomt op 1 september volgen er nog meer video’s bij albumtracks zoals Forza (It Is).

Foto: www.facebook.com/bewilder

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .