Zaterdag 22-08-2015

Zaterdag 22 augustus kun je na een lange zomerstop weer luisteren naar Joosten in het Weekend op Radio A-FM. Kevin brengt je ook deze zaterdag tussen 18:00 en 20:00 uur weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. We hebben dit keer twee interviews gepland, namelijk met de bands Rilan and the Bombardiers en met The Yukon Club.

Rond 18:30 uur gaan we bellen met de band Rilan and the Bombardiers. Rilan, een jongen met een afkomst zo gevarieerd als het wereldklimaat, komt al vanaf een jonge leeftijd in aanraking met muziek doordat deze zeer aanwezig is in zijn ouderlijk huis, variërend van klassieke stukken tot Rock & Roll en van Jazz tot Afrikaanse folk. Echter vanaf het moment dat Rilan samen met zijn oudere broer gaat wonen slaat de spreekwoordelijke vonk daadwerkelijk over en begint hij bewust zijn muzikale spectrum te verbreden: Los gaan op Biggie en Pac doet hij met zijn jeugdvrienden terwijl hij leert over melodie en akkoordenschema’s door te luisteren naar Jimi en de Beatles met zijn kamergenoten. Tegenwoordig bevindt hij zich in studio’s gevuld met top of the bill jazz cats. Het is dan ook niet verrassend dat al deze diversiteit reflecteert op zijn stijl. Samen met DJ/Producer PCM, heeft hij net de laatste hand gelegd aan zijn debuut EP als Rilan & The Bombardiers;een veelzijdige eersteling met elementen van soul, funk, hiphop, disco, rock, jazz en klassiek met een onmiskenbare aanstekelijkheid. Zijn muzikale kleurenpalet is een eerbetoon aan het verleden, met een blik naar de toekomst. Wat betreft zijn live performance begeleid door zijn band The Bombardiers: Luister, kijk en geniet want het plezier, de muzikaliteit en de energie spat van het podium af.

Foto: www.rilanandthebombardiers.nl

Rond 19:30 uur gaan we bellen met de band the Yukon Club. Deze 4-koppige, Haarlemse band brengt een dansbare mix van synths, gitaren, diepe drumbeats en fijne stemmen. Ze nemen je terug naar het Yukon gebied, waar intuitie, gevoel en kracht de sleutels zijn tot overleven. Het Noorden is waar we naar toe gaan… We gaan nergens heen… De eerste single Absence is een warm klinkend indietronicaliedje met melancholische inslag. Pulsende en percusieve beats injecteren de Radiohead-achtige gitaarpartijen en meerstemmige koortjes met energie, in een liedje dat qua sfeer en zang aan werk van Alt-J, Wild Beasts en Oscar and the Wolf doet denken.

Foto: www.facebook.com/theyukonclub © Sophie Hemels

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .