Zaterdag 10-10-2015

Zaterdag 10 oktober is Joosten in het Weekend weer te beluisteren tussen 18:00 en 20:00 uur op Radio A-FM. Zoals iedere week brengt Kevin je ook deze week weer op de hoogte van de nieuwste muziek uit met name Nederland. Verder hoor je nieuwe albumtracks en het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast hebben we je nu alvast één interview te melden, te weten met: Jack and the Weatherman.

We gaan ook contact opnemen met het duo Jack and the Weatherman. Jack and the Weatherman zijn een laid back duo uit Haarlem, die met hun muziek de zonnige kant van het leven belichten. Met slechts een akoestische gitaar en twee stemmen houden deze jongens het simpel: luchtige liedjes met een kop en een staart, funky gitaarspel met af en toe een lome reggae chop en vloeiende raps met een gezonde dosis humor. Na een enorm succesvol eerste jaar met voorprogramma's van Splendid, Chef'Special, Sticky fingers (AUS), Current Swell en Wille and the Bandits (UK) en optredens bij 3FM en in Paradiso, Melkweg, festivals als Surfana, EdelWise en Schalkwijk aan Zee en zomerse sessies bij de leukste strandtenten van het land, is er nu de eerste EP: 'Something Positive'. Zanger Berry Krikken (Jack) en gitarist/ 2e stem Sebastiaan Weerman (The Weatherman) komen oorspronkelijk uit het Drentse Emmen waar ze met een paar oude kartonnen dozen op de veengrond hun tijd doorbrachten met breakdancen. Jack is daarna de wereld gaan verkennen en The Weatherman heeft instrumenten opgepakt en is muziek gaan maken. Na elkaar een aantal jaren uit het oog te verloren te hebben, komen ze elkaar weer tegen bij een surfspot in Bloemendaal. Hier komen ze erachter dat ze dezelfde smaak en passie voor muziek hebben. Ze besluiten om een avondje te gaan jammen en Jack and the Weatherman was geboren, inmiddels ruim een jaar geleden.
'Something Positive' is gefinancieerd door een succesvolle crowdfunding campagne afgelopen najaar, opgenomen door Jasper Zuidervaart (Chef'Special) en gemasted in de beroemde Wisseloord studio. In de zes liedjes komt de luchtige vibe van de jongens duidelijk naar voren en zijn bijvoorbeeld een verhuisdoos, een metalen ketting en shakers van flessen met zand gebruikt als percussie. Ook in de teksten houdt Jack het luchtig en vrolijk, maar tegelijkertijd schuilt er ook een boodschap in de nummers, geïnspireerd op vele verre reizen in arme landen en het besef hoe goed we het hier hebben in het westen. Je moet het leven ruiken, proeven, voelen, lekker vies worden en beseffen hoe goed je het hebt, daar gaan onze nummers over want dat doen we zelf ook. Jack and the Weatherman hebben grote plannen voor de toekomst, maar houden hun blote voeten stevig in het zand en proberen zoveel mogelijk zelf te doen. Van de crowdfunding campagne tot de merchandise, van de boekingen tot het artwork en release party van de EP, niks wordt zomaar uit handen gegeven. Niet alleen omdat ze het leuk vinden, maar vooral ook om van te leren. Jack and the Weatherman genieten enorm van de rit en zijn klaar voor volgende grote golf. Surf's up! Kortom: genoeg redenen om contact op te nemen met dit duo en daarom gaan we zaterdag met ze praten. Wil je nu al meer over het duo weten? Kijk dan op de website: www.jackandtheweatherman.nl.

Foto: http://www.jackandtheweatherman.nl

 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .